Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sağ olsun TEKNOFEST'e bir turistik seyahat yapmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan "TEKNOFEST'i görüp de ülkemiz ve istikbalimiz adına gururlanmamak elde değil" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Konuşmasında küresel ölçekte yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'yi 2023 hedefleriyle kucaklaştırmak, 2053 vizyonuyla buluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

Bugün Samsun'da, buraya gelmeden önce iftihar verici bir programa iştirak ettik. Ülkemizin en büyük teknoloji şöleni TEKNOFEST'e bu yıl Samsun ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin girişimcilik ruhu bu sene Samsun'da tezahür etti. Gençlerimizin TEKNOFEST sevincine ortak olduk. Akıncı'dan Atak'a, Hürkuş'tan Kızılelma'ya, Anka'ya kadar Türkiye'nin ileri teknoloji ürünlerinde, onlara dayalı savunma sanayinde nerelere geldiğini görme imkanı bulduk. Gençlerimize fırsat verildiğinde, önlerindeki engeller kaldırıldığında neleri başarabildiğine bizzat şahitlik ettik. Demek ki önlerine takozlar konmazsa, hani bir zamanların CHP'sinin bol bol takozlar koyduğu dönemler vardı ya, işte bu takozlar ortadan kalkınca bu millet nelere muktedir bunu gösterdik. TEKNOFEST'i görüp de ülkemiz ve istikbalimiz adına gururlanmamak elde değil. Milli teknoloji hamlemizin çok kısa sürede ulaştığı seviyeyi görüp de geleceğimiz için ümitvar olmamak mümkün değil."

"Durarak yatarak olmuyor Bay Kemal"

İktidara geldiklerinde yerli ve millilik oranının yüzde 20 olduğunu dile getiren Erdoğan, bugün ise bu oranın yüzde 80 olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, "Nereden nereye? Bu, durarak yatarak olmuyor Bay Kemal, çalışarak oluyor. Ama sağ olsun TEKNOFEST'e bir turistik seyahat yapmış. Orada da buggy ile kendisini dolaştırmışlar. İnşallah ilham almıştır" ifadesini kullandı.

Şu anda BAYKAR'ın artık ürünlerini yetiştiremediğini, 2-3 sene sonrasına gün verdiğini dile getiren Erdoğan, "Hepimizi gururlandıran bu başarılardan yıllarca ülkemizi teknoloji çöplüğü haline getirenlerin çok ciddi rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Milli ve yerli üretim hamlelerimizin Türkiye'yi sadece pazar olarak görenleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Terörle mücadelemizi kendi silahlarımızla yürütebilmemizin bölücü örgüt yandaşlarını rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu. Artık hepsinin en güzelini yapar hale geldik" dedi.

"Helalleşme bir oyun"

Türkiye'nin dünya savunma sanayi piyasasında söz sahibi konuma gelmesinin küresel silah tüccarlarını rahatsız ettiğini bildiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

Farklı kimliklerden, farklı görüşlerden olmalarına rağmen bu çevrelerin ortak paydası Türkiye karşıtlığı ve Türk milleti düşmanlığıdır. Türkiye'nin savunma sanayi yanında diğer alanlarda da güçlü, bağımsız bir ülke haline gelmesine tahammülleri yok. Bu tahammülsüzlüklerini her fırsatta dile getirmekten de çekinmiyorlar. Ne diyor, 'Helalleşme.' Bu bir oyun. Bu oyunun yerini 'hesaplaşma' söylemlerinin almasının gerisinde işte bu hazımsızlık var. İmam hatip okullarımızla ilim ve irfan yuvalarımızla alimlerimizle ilgili hakaretlerin havada uçuşmasının gerisinde bu nobranlık var. Hatta kimi şahsiyet fukaralarının partimizin kapısına kilit vurmaktan bahsedecek kadar gözlerini karartmasının gerisinde bu faşist kafayı hortlatma çabası vardır. Alevi Bektaşi kardeşlerimizi hedef alan edepsizlikler de ülkemize sığınan muhacirlere yönelik nefret söylemleri de bu oyunların birer parçasıdır. Dikkat ederseniz CHP ve yoldaşları milletten yüz bulamadıkça giderek daha fazla tehdit ve hakaret diline sarılıyorlar.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU