AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: CHP iktidara geldiği zaman okullarda sabahları koyun gibi dizileceğiz

“6’lı masadaki kişiler HDP’li temsilciyle aynı masada oturmaya tenezzül dahi etmiyor. Kürtler bunu mu hak ediyor gerçekten?"

AK Parti'nin Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, CHP'nin iktidara geldiği zaman Kürtlere yönelik yasakçı bir  politika yürüteceğini iddia etti. "O 6’lı masadaki kişiler HDP’li temsilciyle aynı masada oturmaya tenezzül dahi etmiyor. Kürtler bunu mu hak ediyor gerçekten?" diyen Aydın "Halk bunun farkında. CHP geldiği zaman bizim yapacağımız ilk şey tekrardan okullarımızda sabahleyin koyun gibi dizilmek olacak" diye konuştu. 

AK Parti’nin Diyarbakır başkanlığında dün "Aylık Olağan Basın Buluşması” düzenlendi.

Aydın burada yaptığı konuşmada “muhalefetin HDP ile görüşmeye tenezzül etmediğini ancak Kürtlerle ilgili bütün devrimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını öne sürerek "Bunu başaran odur. Bunu yapabilen odur. Başka bir siyasi liderin de CHP’nin bu kadar kod olarak devlet içerisinde kümelenmiş olduğu bu Türkiye’de bunu başarabilmesine asla imkan ve ihtimal yoktur. Kürtlerin hafızasında bu var" dedi. 

Aydın konuşmasının devamında, “Andımız”ı işaret ederek şunları söyledi:

CHP geldiği zaman bizim yapacağımız ilk şey tekrardan okullarımızda sabahleyin koyun gibi dizilmek olacak. Biz o günleri yaşamış olan gençliğiz. Bizi sabahleyin okulun bahçesinde dizerlerdi koyun gibi öncelikle şunu yapmamız gerekiyordu: Vallahi ben Türküm billahi ben Türküm. Bizi okula almazlardı bunu yapmadan. Biz bunları yaşadık. Neden CHP gelsin bunları bize tekrar yaşatsın. Neden bizim Kürtçemiz tekrardan yasaklansın.? Neden bizim müziklerimiz tekrardan sussun. Neden biz o ceberrut o zalim diktanın o zalim yapının boyunduruğu altında kendi çocuklarımıza bir Türkiye yaşatmak zorunda kalalım. Yaşadık kendi çocuklarımıza yaşatmayacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hakim ve savcıların haberi yoktu”

Toplantıdan öncesinde de Rûdaw Diyarbakır Muhabiri Maşallah Dekak’a konuşan Aydın, Sur’da 7 yıl önce hendek olaylarında hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin bir torba içerisinde babasına teslim edilmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Aydın, şunları kaydetti:

Adli tatil içerisinde adliyeler kapalıyken, görevli hakim ve savcıların haberi olmadan yapılan yanlış bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu kemikler yaklaşık 1 yıldır bulunmuş, tespit edilmiş ve Diyarbakır Adliyesi’nde sahibi kimdir diye araştırması yapılan bir ölüye aitti. Bir yıl süren DNA testleri neticesinde öldürülen teröristin kemikleri olduğu belirlenmiş oldu. Adliyedeki görevli hakim ve savcının olmadığı bir anda, görevli bir memur tarafından babaya teslim edilmiş. Bir babaya bunun yaşatılmış olması, oğlu terörist de olsa ne olursa olsun insani olarak doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Lakin bunun üzerinden kalkıp sebep aramaya, sanki bilerek ve isteyerek yapılmış gibi yansıtmak doğru değil.

“Bir insan olarak herkes üzülür”

“Son kertede bu cenaze teslim edilirken hem usule aykırı, hem de insan olarak herkesi rahatsız edebilecek bir görüntü ortaya koyulmuş, bunun arkasında bir art niyet aramaya gerek yok” diyen Aydın, “Kürtlerin kemikleri şu veya bu şekilde teslim ediliyor deme cüretini göstermeye de gerek yoktur. Bir insan olarak herkes üzülür. Üzülmeyenin insanlığından şüphe etmesi gerekir. Böyle düşünüyorum” diye konuştu.

 

Rûdaw, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU