2022 MTV Müzik Ödülleri'nden akıllara kazınan en iyi ve en kötü anlar

Taylor Swift geceye damga vururken playback yapan şarkıcılar hayal kırıklığı yarattı

Taylor Swift törene Dylan O'Brian ve Rina Yang'la katıldı (AP)

2022 MTV Video Müzik Ödülleri dün gece (28 Ağustos) ABD'nin New Jersey eyaletinde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Nicki Minaj, Jack Harlow ve LL Cool J'in sunuculuk yaptığı gecede Red Hot Chili Peppers, Maneskin, Eminem, Lizzo gibi dünyaca ünlü isimler sahne aldı. Yılın Grubu kategorisinde aday olan K-Pop grubu Blackpink de bu yıl ilk kez MTV Müzik Ödülleri'nde performans sergiledi.

Törene sürpriz bir katılım sağlayan Taylor Swift, gecenin büyük ödülü olan Yılın Müzik Videosu ödülünü kabul ederken yeni albümünü duyurarak geceye damgasını vurdu.

Yılın Grubu seçilen K-Pop grubu BTS, bu ödülü 4. defa üst üste kazanarak bu unvanı kazanan ilk sanatçı oldu.

Gecenin akıllara kazanan en iyi ve kötü anları şöyleydi:

Gecenin en iyi anları

Taylor Swift'in sürprizi

Son dönemde büyük müzik ödüllerine katılım sağlamayan Taylor Swift'in MTV Müzik Ödülleri'ne gidip gitmeyeceği son güne kadar gizemini korudu. İlk olarak 2012'de çıkan albümü Red'i 2021'de yeniden kaydeden ve All Too Well'in 10 dakikalık versiyonuna 15 dakikalık bir müzik videosu/kısa film çeken Swift, bu eseriyle aday olduğu üç kategoride ödül kazandı.

Yılın Videosu, En İyi Uzun Form Video ve En İyi Yönetmenlik dallarında ödül kazanan Swift, üç büyük video kategorisinde de seçilen ilk sanatçı oldu.
 


Swift'in Yılın Videosu ödülünü kabul ederken 21 Ekim'de yeni albümünü çıkaracağını duyurması seyirciler arasında büyük coşku yarattı.

En son 2020'de orijinal albüm çıkaran Swift, iki yıldır master kayıtlarına sahip olabilmek için eski albümlerini kaydediyordu.

Fergie'nin beklenmeyen sahnesi

Gecenin sunucularından Jack Harlow, popüler parçası First Class'ı seslendirmek için sahneye Fergie'yle birlikte çıktı.

Uzun yıllardır canlı performans sergilemeyen Fergie, Harlow'a eşlik etti.

Harlow, First Class'ta Fergie'nin hit şarkısı Glamorous'ın sample'ını kullanmıştı.


Nicki Minaj'ın performansı

Dünyaca ünlü rapçi Nicki Minaj, MTV sahnesinde en ünlü parçalarını bir araya getirdiği 10 dakikalık teatral bir performans sergiledi.

Minaj, All Things Go, Roman's Revenge, Monster ve en yeni teklisi Super Freaky Girl'ü birleştirdiği bir potpuri sundu.
 


Maneskin'in kostüm tercihi

Ünlü İtalyan rock grubu Maneskin, gecede kıyafet seçimiyle öne çıktı. Grubun arkası tanga şeklinde bir pantolon giyen vokalisti David Damiano, arkasını döndüğü kısa anlarda seyircilerden yüksek alkış aldı.

Damiano'nun bu anları sosyal medyada da viral oldu.

Grubun sahnesinin gündeme geldiği bir diğer konu da kıyafetinin azizliğine uğrayan Victoria De Angelis'in sansürlenmesiydi. De Angelis'in meme ucunu kapattığı parça düşünce, MTV kamerayı çevirerek şarkıcının göğüslerinin görünmesini engellemeye çalıştı. 

Sevilen basçının kanalın sansür çabası yüzünden ekranlarda çok az görünmesi tepki topladı.

Gecenin kötü anları

Playback yapılan anlar hüsran yarattı

Canlı düzenlenen ödül törenleri şarkıcılar için her zaman zor olsa da bu yılki törende playback yapan bazı sanatçıların dudaklarını şarkıyla senkronize oynatmasında çok fazla hata yaşandı.

Özellikle de sahnedeki danslarına ağırlık veren Blackpink, Anitta ve Flo Milli'nin performanslarında bu sorun çok daha belirgindi.

Johnny Depp'in sahneye çıkması

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gecede adaylığı olmayan Johnny Depp, MTV'nin maskotu olan Ay Adam'a suratının montajlandığı videoyla sahneye giriş yaptı.

Sadece birkaç cümle söyleyen Depp'in Amber Heard'le tartışmalı karalama davasından sonra ödül törenine böyle giriş yapması karmaşık tepkiler aldı.

Flea'nın ödül kabul konuşması

Red Hot Chili Peppers, 2022'de çıkardıkları Black Summer'la En İyi Rock Ödülü'nü aldı. Grubun ünlü basçısı Flea, argo kelimeler kullandığı için kesilen ve yer yer anlamsızlaşan bir konuşma yaptı.
 


Konuşmasına "Grup üyesi arkadaşlarımı, karımı seviyorum" diye başlayan Flea, "Hamamböceklerini, kiri ve ağaçları, herkesi ve balığı seviyorum. Ve geyikleri ve geyik boynuzlarını ve kuşları" diye devam etti.

 

Independent Türkçe, Variety, The Guardian, Page Six

Derleyen: Aylin Şener

 

DAHA FAZLA HABER OKU