Filistin Devlet Başkanlığı: İsrail tüm halkımızla kapsamlı bir çatışmaya yaklaşıyor

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ebu Rudeyne, "İsrail hükümeti sükunet ve istikrar sağlamakla ilgilenmiyor, bunun yerine Filistinlilerin kanını dökmeye ve İsrail iç siyasetinde kazanımlar elde etmek için onu sömürmeye çalışıyor" dedi

Fotoğraf: AA

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail işgalinin Kudüs’te başlayıp daha sonra Cenin, Gazze ve bugün Nablus’a yayılan saldırganlığıyla tüm Filistin halkıyla açık bir çatışmaya yaklaştığını söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Ebu Rudeyne bugün yaptığı açıklamada, “İsrail hükümeti sükunet ve istikrar sağlamakla ilgilenmiyor, bunun yerine Filistinlilerin kanını dökmeye ve İsrail iç siyasetinde kazanımlar elde etmek için onu sömürmeye çalışıyor” dedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield’ın İsrail’in kendini savunma hakkı olduğuna dair açıklamalarını eleştiren Ebu Rudeyne, bu tür açıklamaların İsrail’in saldırgan olması ve 1967’den beri Filistin topraklarını işgal etmesi nedeniyle reddedilen ve kabul edilemez olan İsrail propagandasını desteklediğini vurguladı.

Ebu Rudeyne, “Şu an yapılması gereken onlarca Filistinlinin hayatına mal olan bu kanlı çatışmadan İsrail’i sorumlu tutmak” diyerek, bu saldırganlığın devam etmesi halinde kimsenin sonuçlarına katlanamayacağı bir yıkıma yol açacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kudüs ve kutsal yerlerin herkes için barış ve istikrarın temeli olduğunun altını çizen Ebu Rudeyne şu ifadelerle açıklamasına devam etti:

Her gün soğukkanlılıkla öldürmeler, yerleşim birimlerini genişletmeler, kutsal yerlere sürekli saygısızlık ve izinsiz girişler, evlerin yıkılması, sakinlerin kovulması ve diğer eylemler yoluyla olsun, İsrail’in tüm bu saldırganlığına Filistin halkı razı olmayacak ve ulusal ilkelerinden taviz vermeyi kabul etmeyecektir.

Ebu Rudeyne, “Uluslararası toplum, şüpheli sessizliğine bir son vermeli ve dünyanın her gün uygulamaya çağırdığı tüm uluslararası yasaları ve insan haklarını ihlal eden İsrail politikasına karşı durmalıdır” diye konuştu.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ise, bugün Nablus’ta yaşananları bir ‘katliam’ olarak nitelendirerek, bunun ciddi yansımalarına karşı uyarıda bulundu.

Iştiyye, “İsrail ordusu, Nablus’taki insanların evlerini vurmak için roket güdümlü el bombaları kullandı. Filistin halkı organize terörizme maruz kalıyor” dedi.

İsrail askerleri, bugün işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü.Filistin Sağlık Bakanlığı, öldürülenlerin El Aksa Şehitleri Tugayları’ndan İbrahim  en-Nabulsi, İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha olduğunu duyurdu.

 

Şarku'l Avsat


 

DAHA FAZLA HABER OKU