Microsoft-Netflix anlaşması: Dijital yayın devi satılıyor mu?

"Netflix, Microsoft'la yakınlaşmaya çalışıyor"

Netflix 2022'nin ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybetti (AP)

Reklam destekli abonelik modeline geçmeye hazırlanan Netflix'in Microsoft'la işbirliği yaptığı duyurulmuştu. Anlaşmayı yorumlayan uzmanlar, bunun arkasında gizli bir niyet olabileceğini söyledi. Kıdemli finansal analist Laura Martin, "Netflix, Microsoft'a satılmak istiyor olabilir" dedi.

"Netflix bir çıkış arıyor olabilir" diyen Martin, Netflix'in uzun vadede Microsoft bünyesine girmeyi hedeflediği ihtimali üstünde durdu.

Netflix'in işbirliği için Microsoft'u seçmesini yorumlayan Martin, "Seçenekler arasında finansal kısıtlar ve mevzuattaki sorunlar yüzünden 100 milyar dolarlık satın alım gerçekleştirebilecek başka şirket yoktu" dedi ve şöyle devam etti:

Netflix, Microsoft'la yakınlaşmaya çalışıyor. Teknoloji şirketinin Activision'ın alımını sindirdikten sonra bu kez Netflix'i almasını umuyorlar.

Microsoft, oyun şirketi Activision Blizzard'la ocakta 68,7 milyar dolarlık satış anlaşması yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Martin, Netflix'in işbirliği için neden üçüncü parti reklam teknolojisindeki yeterli deneyimi olmayan Microsoft'u seçtiğini sorguladıktan sonra böyle bir tahmin yürüttüğünü söyledi. 2022 sonunda hayata geçirilmesi planlanan reklam destekli abonelik modelinin şimdiden ertelendiğinin üstünde duran Martin, "Microsoft, Netflix'i başarıyla temsil etmek istiyorsa kayda değer bir teknoloji kurmalı" dedi.

İş modelini tamamen aylık abonelikler üstünde kuran Netflix, ciddi üye kaybı yaşamasının ardından nisanda yüzde 30'dan fazla değer kaybetmişti. Bunun ardından şirket "daha düşük fiyatlı, reklam destekli abonelik planı" sunmak için harekete geçti.

Independent Türkçe, Yahoo

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU