Soylu: Ev ve iş yerleri su basanlara nakit para verilecek

"Evleri su basanlara 5 bin liralık, iş yerleri su basanlara 10 bin liralık nakit elden verilecek"

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da yaşanan sağanak ve su baskınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada zarar görenlere nakit para verileceğini duyurdu.

Soylu, İstanbul’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Evleri ve iş yerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Evleri su basanlara 5 bin liralık, iş yerleri su basanlara 10 bin liralık nakit elden verilecek. 

Soylu, can kaybı olmadığını da bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yanık: 3 bin lira verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul'daki yoğun yağışlarda evleri zarar gören ve selden etkilenenlere 3 bin lira nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

Yanık, yaptığı açıklamada, afetten etkilenen bölgelerde oluşturulan kriz merkezlerinin aralıksız çalıştığını belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Yanık, "İstanbul'da meydana gelen yoğun yağışlar neticesinde evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 3 bin lira nakdi yardım yapacağız. Hanelerimizin nihai zararlarının tespitinden sonra Bakanlık olarak hane desteklerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın yaralarını saracağız" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da sağanak yağış

İstanbul'un birçok bölgesinde gece başlayan sağanak yer yer etkisini sürdürüyor.

Akşam saatlerinde aralıklı olarak başlayan sağanak, gece saatlerinde şiddetini artırarak bütün ilçelerde etkisini gösterdi.

Özellikle Esenyurt’ta birçok evi su bastı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU