1912'den beri görülmeyen "çok gösterişli" güve türü, havalimanı yolcusunun bavulundan çıktı

Güve, tıbbi çay tedariklerinin içindeydi

Eylül 2021'de Detroit Havalimanı'ndaki bir yolcunun bavulunda nadir bir güve türü bulunmuş, tarım müfettişleri de sonrasında bu örneğe el koymuştu (ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza)

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza'ya göre 1912'den beri görülmeyen nadir bir güve, Detroit Havalimanı'nda bir yolcunun bavulunda bulundu.

Tarım müfettişleri, Eylül 2021'de Filipinler'den gelen bir yolcunun tıbbi çay olarak kullanmak için ABD'ye götürdüğü tohum keselerindeki ilginç delikleri fark etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan açıklamada kurum, daha yakından incelendiğinde söz konusu deliklerden "böceklerin dışarı çıkmış gibi göründüğünü" belirtmişti.

Yetkililer, fiziksel gelişimlerinin larva ve pupa gibi erken evrelerinde olan güveleri analiz için toplamıştı.

Nihayetinde yumurtadan çıkan yavrular koyu renkli kanatlarında siyah tüylere ve kehribar rengi çizgilere sahip "çok gösterişli" güveler haline geldi ama yetkililer yine de bu türü saptamayı başaramayınca ABD Tarım Bakanlığı'na gönderildiler.

Smithsonian Enstitüsü'nden bir böcek uzmanın da katıldığı incelemede bu böceklerin, bir asırdan uzun zamandır görülmeyen Salma brachyscopalis Hampson güvesi olduğu ortaya çıkarıldı.

Bu el koyma hadisesi, Hampson güvesinin larva ve pupalarının ilk gözlemlenmesi oldu.

Havalimanı Direktörü Robert Larkin yaptığı açıklamada, "Tarım uzmanları, zararlı egzotik bitki böceklerinin ve yurtdışındaki hayvan hastalıklarının, ülkemizin giriş limanlarından ABD'ye gelmesini engellemede hayati bir rol oynuyor" dedi.

Bu keşif, yurtdışından gelen zararlı böceklerin tespitine ve Amerika'nın doğal kaynaklarının korunmasına yönelik önemli görevlerinin kanıtı.

NBC'nin haberine göre böcekler daha sonra buhar sterilizasyonuyla öldürüldü.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU