Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeyh Halife bin Zayed el Nahyan'ın taziyesi için BAE'ye gideceğini açıkladı

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed el Nahyan için taziye dileklerini ileten Erdoğan, "Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de rahmeti rahmana kavuştu. Allah rahmet eylesin. Biz de taziye için 3 gün sürecek falan bir ziyarete gideceğim" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed el Nahyan'ın bugün hayatını kaybetmesi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de rahmeti rahmana kavuştu. Allah rahmet eylesin. Biz de taziye için 3 gün sürecek falan bir ziyarete gideceğim" dedi.

"Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmalarına olumlu bakmıyoruz"

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma başvuruları ile ilgili gelen bir soruya da cevap veren Erdoğan, "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu düşünce içinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda yanlış yaptılar önceki yönetimler, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı takındığı tavrı biliyorsunuz İkinci, yanlışı işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütleri için misafirhane gibi. Oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil"

ABD'nin YPG'ye yönelik yaptırım muafiyeti kararını da eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür PKK neyse YPG de odur. Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Amerika son dönelerde gelen yönetimlerin hepsi PKK terör örgütüne karşı, Suriye'nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi destekleri vermiştir. TIR'larla araç gereç mühimmatı sevk etmiştir. Şimdi de bu tür şeyleri duyuyoruz. Burada PKK'sı YPG'si kim olursa olsun Irak'ın kuzeyinde de ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde yapmaya devam edeceğiz. Pençe Kilit'te dün itibariyle 82 terörist etkisiz hale gelmiştir. Havaların olumlu seyri halinde bu rakam daha ilerilere devam edecektir. Teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. Bunu dost görünen ülkelere de söylüyoruz. Yanlış yapıyorsunuz adımlarınızı düzgün atın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU