İçişleri Bakanlığı'ndan "Dilekçelerimiz işleme alınmıyor" diyen Mansur Yavaş'a yanıt

Yavaş’ın “Dedikoduya bile müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı…” ifadesine tepki geldi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın "verilen dilekçelerin işleme alınmadığına" dair açıklamasına yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Yavaş’ın dün Sözcü gazetesine yaptığı “Dedikoduya bile müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı, belgeli şikâyetlerimize bile işlem yapmıyor, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuz birçok konudan sadece 9’u ile ilgili İçişleri Bakanlığından müfettiş görevlendirildi” şeklinde açıklaması hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavaş’ın “gerçek dışı iddialarla kurulu zan altında bırakmayı amaçladığı” iddia edilen açıklamada şikayetlerin işleme konulma mevzuatı anlatıldı.

Açıklamanın son kısmında şu ifadelere yer verildi:

Mevzuatın bu açık hükümlerine rağmen ve bu kararların yargı denetimine tabi olduğu görmezden gelinerek Mülkiye Teftiş Kurulunun ihbar ve şikayetlere keyfi muamele yaptığı iddiasını ortaya atmak mesnetsiz olmaktan öteye geçemeyeceği gibi, bu tür asılsız iddiaların Mülkiye Teftiş Kurulunun Türk idare sistemindeki saygınlığını zedeleyemeyeceği de kamuoyu tarafından zaten takdir edilmektedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU