Erkan Baş: Devlet kurumlarından Erdoğan'ın portrelerini neşe dolarak indireceğiz

TİP Genel Başkanı, "Sizi, sevdalısı olduğunuz koltuklardan yarınını çaldığınız çocuklar indirecek" dedi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'nin açılışının 102. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emekçi yurttaşları selamlayarak sözlerine başlayan Baş, "Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Meclis'i kuranları, Meclis'te işçinin, emekçinin, yoksul köylünün hakkını savunan tüm vekilleri saygıyla anıyorum" sözleriyle Meclis'in 102. yıl dönümünü kutladı.

AKP dönemi politikalarına ilişkin eleştirilerini dile getiren TİP Genel Başkanı, "Sizi, sevdalısı olduğunuz koltuklardan bugünü, yarınını çaldığınız çocuklar indirecek" derken, "Genç kardeşlerim. Tarih sizi yazacak. 'Doğduklarında iktidarda olan partiyi defettiler' diye anılacaksınız. 'İçine doğdukları karanlığı yırtıp attılar' diye anılacaksınız. 'Bu ülkeyi aydınlığa çıkardılar' denecek sizin için" ifadelerini kullandı. 

"Neşeyle ülkeyi, hep birlikte yeniden kuracağız"

"Bilin ki biz artık o güzel günler için yaşıyoruz" diyen Baş, "Çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızı, sokakta dilencilik yaptırılan çocuklarımızı, zorla evlendirilen kızlarımızı törenle okullarına göndereceğimiz günler için... Çaresiz kalıp yurt dışına gidenleri şarkılarla, türkülerle geri getireceğimiz için... Hani o her devlet kurumunun her odasına astığınız Tayyip Erdoğan portreleri var ya, onları indirdiğimizde göreceksiniz memleket nasıl neşeyle dolacak. Ve arkadaşlar bu neşeyle ülkeyi, hep birlikte yeniden kuracağız" şeklinde konuştu.

"Sülale devri bitecek"

"102 yıl önce yaptığımız şey bir devrimdi. Bu ülkede halk ne zaman sıkışsa oradan bir devrimle çıktı, yine çıkacağız. 102 yıl önce Meclis'i kurarar egemenliği biz sülaleden aldık, yine alacağız" diyen Baş, konuşmasını "23 Nisan 2022’de Türkiye İşçi Partisi olarak söz veriyoruz. Sülale devri bitecek, saltanat rejimi bitecek, egemenlik yeniden halkın olacak" sözleriyle bitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU