Lisedeki sevgilisine hem eşini öldürttü hem de toplanan bağışlarla hediye yağdırdı

"Hayatta her zaman cömertliği sömürecek kişiler vardır ancak o bunu tamamen yeni bir seviyeye taşıdı"

Jennifer Lynne Faith ve Darrin Lopez'in cezaları henüz belli değil (Dallas County Hapishanesi)

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas'ta yaşayan Jennifer Lynne Faith'in, öldürülen eşi için toplanan parayla yaptıkları şaşkınlık yarattı.

Eşinin cinayetini erkek arkadaşıyla planladığını şubatta kabul eden Jennifer, bağış toplama platformu GoFundMe'de elde edilen gelirle erkek arkadaşına pek çok hediye aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havayolu şirketi American Airlines'ta yöneticilik yapan James Faith, 9 Ekim 2020'de eşi ve köpeğiyle yürüyüş yaparken silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Polis ekipleri yaptıkları araştırmanın ardından Darrin Lopez'i Ocak 2021'de yakaladı. Cinayette kullanılan silahın, Lopez'in evinde bulunduğu bildirildi.

Bu gelişmeden bir ay sonra savcılar, Lopez'le mesajlaşmalarını silerek Jennifer'ın adil yargılamaya etkileme suçunu işlediğini açıklayıp kadını tutukladı. Yetkililer daha sonra olayda parmağı olduğunu belirterek Jennifer'a cinayet suçlamasını da yöneltti.

49 yaşındaki Jennifer, 7 Şubat 2022'de hakkındaki iddiaları kabul etti. Yetkililer, Kovid-19 pandemisinin ardından Jennifer'ın lisedeki sevgilisi Lopez'e geri döndüğünü kaydetti.

Savcılar, cinayetin öncesinde ve sonrasında Jennifer'ın 49 yaşındaki Lopez'e para ve hediyeler gönderdiğini söyledi.

ABD'deki CBS kanalında ve Paramount+ platformunda yayımlanan “48 Hours” adlı programda muhabir Peter Van Sant, bu olayı detaylandırdı.

Van Sant'ın sunduğu yeni bilgilere göre, Jennifer'ın cinayetteki rolünün ortaya çıkmasından aylar önce, ailenin yakınları hem maddi hem de manevi destek vermek için ortaya atıldı.

Bu kapsamda Jennifer Svelan adlı bir kişi, GoFundMe aracılığıyla bir yardım kampanyası başlattı. Böylece 60 bin dolardan fazla para toplandı.

Jennifer, bağışlarla Lopez'e büyük ekranlı bir televizyon, hem erkek arkadaşına hem de onun kızlarına uçak bileti satın aldı.

Jennifer ayrıca bu bağışlarla, Lopez'in de erişimine açık iki kredi kartının borçlarını ödedi. Jennifer, yolladığı bir e-postada şu ifadeleri kaleme aldı:

İhtiyacınız olduğu zaman kredi kartlarını kullanmaktan çekinme. Özellikle de kızların için bir şeye ihtiyacın olursa.

Jennifer'ın, erkek arkadaşına yüzlerce dolar gönderdiği de görüldü.

Kampanyayı düzenleyen Svelan, şöyle konuştu:

Bunu GoFoundMe'den çalmaktan ziyade ailesinden, arkadaşlarından yakınlarından… James'i seven kişilerden çalmak olarak düşünüyorum.

Svelan, GoFundMe'nin bağış yapan kişilere paralarını geri verdiğini ifade etti.

Avukat Christy Jack, "Hayatta her zaman birinin cömertliğinden yararlanacak kişiler vardır. Ancak bence Jennifer'ın eylemleri bunu tamamen yeni bir seviyeye taşıdı" diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Lopez'in yargılanması sürüyor. Jennifer'ın hakkındaki kararsa 26 Mayıs'ta verilecek.

 

Independent Türkçe, CBS, NBC DFW 

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU