AK Parti'li Bülent Turan'dan geçiş garantisi savunması: Geçmeden para verilmesi vatandaş için ekstra bir imkandır

"Bu ülkede taş taş üstüne koyan CHP'si, AK Parti'si, başkası, kim varsa baş göz üstüne ama iftira atmayın. Çanakkale Köprüsü'nde beşli çete falan yok"

Meclis Genel Kurulu'nda, 18 Mart'ta açılışı yapılan, geçiş garantisi ve köprü geçiş ücreti nedeniyle muhalefetin eleştirisine neden olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili CHP ve AK Parti  milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP sıralarından gelen geçiş garantisi eleştirilerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yanıt verdi.

"Vatandaş için ekstra bir imkândır"

Bülent Turan, "geçiş garantisi" ile ilgili olarak şunları söyledi:

Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı

"İhaleye siz girseydiniz"

1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın en büyük köprüsü olduğunu ifade eden Turan, "Yok 'rant sağlandı.' yok 'Şirkete kıyak geçildi.' gibi temelsiz iddiaları konuşmanın bu topluma faydası olmadığı kanaatindeyim. İhale açık yapıldı, herkes öneride bulundu. 45 bin geçiş çok fazlaysa siz girseydiniz, 35 bin verseydiniz; bu verildi. On yıl uzunsa siz beş yıl verseydiniz; bu verildi. İhale böyle yapıldı yani idari bir kararla bir yasama çalışması yapılmadı ki" diye konuştu.

"Çanakkale Köprüsü'nü 4 firma ortak yaptı; 2'si Koreli, 1'i Limak, 1'i CHP vekili"

İnsanları işine, firmasına, mezhebine, dinine, siyasetine göre sınıflandırmayı ahlaki bulmadığını dile getiren Turan, "Ama 4 tane firma ortak yaptı bu işi. 2'si Kore firması, 1'i Limak, Nihat Özdemir. 4'üncü firma kim, biliyor musunuz? Yapı Merkezi, Ersin Arıoğlu, İstanbul CHP Vekili. 'Rant' diyorsunuz, 'istismar' diyorsunuz, 'kıyak' diyorsunuz; 4 taneden 2'si Koreli, 1'i Limak, 1'i CHP vekili. Kaldı ki çok kıymetli bir arkadaş, işini iyi yapan bir arkadaş; bunu söylemekten mahcup oluyorum ama insanları tanımadan bilmeden 'beşli çete'. Hangisi beşli çete? Bunlar ayıp şeyler. Bu ülkede taş taş üstüne koyan CHP'si, AK Parti'si, başkası, kim varsa baş göz üstüne ama iftira atmayın. Çanakkale Köprüsü'nde beşli çete falan yok" diye konuştu.

 

AA, T24

DAHA FAZLA HABER OKU