Lavrov: Ukrayna topraklarına girecek olan ve silah taşıdığını düşündüğümüz tüm yüklerin meşru hedef olacağını çok net şekilde belirttik

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Harekatın amacı, 8 yıl boyunca sürekli olarak öldürülen, ateş açılan sivil nüfusu korumak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Russia Today (RT) televizyonuna konuştu.

"Ukrayna topraklarına girecek olan ve silah taşıdığını düşündüğümüz tüm yüklerin meşru hedef olacağını çok net şekilde belirttik" ifadelerini kullanan Lavrov şöyle devam etti:

Ukrayna topraklarından yükselen Rusya'ya yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırma amacı taşıyan bir harekat yürüttüğümüz için bu son derece anlaşılırdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harekatın amacı, 8 yıl boyunca sürekli olarak öldürülen, ateş açılan sivil nüfusu korumak. Amaç, Ukrayna topraklarından artık böyle bir tehdidin yükselmemesi için Ukrayna'yı silahsızlandırmak ve ayrıca Ukrayna, Rusya ve tüm Avrupa ülkeleri için bölünmez güvenlik ilkesine dayanan güvenlik garantileri almaktır.

Elbette Ukrayna'nın Nazilerden arındırılması da var, bu bizim mutlak talebimiz. Bu sadece Nazi ideolojisini ve uygulamalarını teşvik eden yasaların iptalini gerektirmekle kalmıyor, aynı zamanda Rusça konuşan nüfusa ve Rusça konuşan nüfusun tüm haklarına ayrımcılık yapan her türlü mevzuatın iptal edilmesi anlamına gelecek. Onlar (Rusça konuşanlar) Ukrayna'da fantastik bir ayrımcılığa maruz kaldı, onları çok incittiler.

"Yaptırımlar Kuzey Kore ve İran'a uygulananlardan 2 kat fazla"

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre; Batı ülkeleri tarafından ülkesine uygulanan yaptırımlara da değinen Lavrov Yaptırımların son turunun eşsiz nitelikte olduğunu ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dediği gibi Rusya'nın yaptırım sayısı bakımından şampiyon olduğunu kaydetti.

Lavrov Rusya'ya 5 binden fazla yaptırım uygulandığını ve bunun Kuzey Kore ve İran'a uygulananlardan 2 kat fazla olduğunun altını çizdi.

"ABD'li şerifin yönetimi altındaki bir 'küresel köyün' varlığını asla kabul etmeyecek aktörler" olduğunu ifade eden Lavrov bu ülkeleri "Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika" olarak sıraladı.

Lavrov "'Sam Amca' onlara bir şey yapmalarını söylerse, bunların hiçbir şekilde boyun eğmeyecek ülkeler olduğunu düşünüyorum. Rusya'nın da boyun eğmeyecek ülkeler arasında olduğunu söylemeliyiz" diye konuştu.

 

 

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU