MMA sporcuları silahlı saldırganı çıplak elle engelledi

"Haberlerde, televizyonda ya da filmlerde falan görüyorsunuz ama gerçek hayatta hiç görmüyorsunuz ve kimsenin zarar görmemesi gerçekten inanılmaz"

Patrick Robinson ve saldırının gerçekleştiği restoran (ABC13)

Houstan'daki bir suşi restoranında, karma dövüş sanatları (MMA) eğitimi almış iki kişi, havaya ateş edip diğer müşterilerin siper almasına sebep olan silahlı saldırganın silahını aldı.

Polis, pazartesi günü saat 23.30 sularında ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde, Highland Village'daki Ra Sushi restoranında panik butonuna basıldığını söyledi. Görgü tanıkları da bir silahlı saldırı olduğunu söyleyerek polise ihbarda bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memurlar geldiğinde şüpheli, restoran müşterileri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Houston Polis Teşkilatı Çavuşu Ricardo Salas, o sırada restoranda 40 ila 50 kişi olduğunu söyledi. Müşteriler silahlı adam silahını çekip havaya ateş edince saklanmak için eğilmiş.

ABC13'in aktardığı kadarıyla Çavuş Salas üç müşterinin saldırganın üzerine koşarak büyük olasılıkla pek çok kişinin hayatını kurtardığını söyledi.

Saldırgana müdahale eden müşterilerden Patrick Robinson yerel basın kuruluşuna şunları söyledi:

Yemek yiyorduk ve sonra bir anda bir silah sesi duyuldu. O anda her şey durdu ve herkes bir masanın altına saklanmak için koşmaya başladı.

Robinson bir arkadaşıyla birlikte şüpheliye doğru koşmuş. Üçüncü bir müşteri, silahlı saldırgan olduğu iddia edilen kişiyi tutmuş.

Onu yere indirdik, tuttuk, silahını ve elindeki çantayı aldık.

Robinson ve konser vermeye hazırlanan arkadaşı Dallas'tan gelmiş iki ziyaretçiydi. İkisi de ABC13'e karma dövüş sanatları eğitimi aldıklarını fakat yeteneklerine gerçek hayatta ihtiyaç duyulacağını düşünmediklerini söyledi.

Robinson "Haberlerde, televizyonda ya da filmlerde falan görüyorsunuz ama gerçek hayatta hiç görmüyorsunuz ve kimsenin zarar görmemesi gerçekten inanılmaz" ifadelerini kullandı.

Polis şüphelinin 24 yaşında bir erkek olduğunu söyledi. Mülke zarar verme suçlamasıyla çıkması gereken duruşmaya katılmadığı için aranıyordu. Karşı karşıya olduğu suçlamalara çalıntı silah bulundurma ve ateşli silah kullanma da eklendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU