Erdoğan: "Çok para veriyor" diye özel hastaneye giden doktor varsın gitsin, biz de yeni mezun doktorları istihdam ederiz

Kadın muhtarlarla bir araya gelen Erdoğan konuşmasında, kadın şiddetin engellenmesi için yapılan hukuki çalışmalar, ayçiçek yağı stokları ve devlet hastanelerindeki doktor sayısının yetersizliği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kadın muhtarlarla bir araya geldiği toplatıda konuştu.

Türkiye'deki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik eden Erdoğan, "İki varlıktan birinin sırf cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa uğramasını, hele hele şiddete uğramasını asla kabullenemeyiz. Kadınlara hak ettiği değeri vermek inancımızın, kültürümüzün, anayasa ve yasalarımızın bize emridir" dedi.

"Yıllarca eğitimden yoksun bırakılan kadınlarımıza eğitim hakkını biz verdik" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Kadınların hukuksuz biçimde haspedilen seçilme hakkını kullanmasını biz sağladık. Anayasa açıkça çalışma herkesin hakkıdır demesine rağmen haksız şekild ekamuda çalışma haklarından yoksun bırakılan kadınlara bu hakkı yine biz verdik. Her alanda ülkemizin beşeri sermayesinin önündeki engelleri biz kaldırdık. Kadınlarımız arasında başörtülü ve başı açık ayrımını biz sona erdirdik. Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayas akuralı haline biz getirdik. Eşitsizliği gidermeyi devlete görev olarak biz verdikç Kadın hakları konusunda kadınlardan yana biz tarafız. Kadına karşı şiddetle mücadele konusunda yine kadınlardan yana tarafız. Aile içi şiddeti şikayete tabi olmaktan çıkardık, resen takip edilen suçlar arasına aldık. 

"Sen bu adamı nasıl serbest bırakırsın?"

Konuşmasında, Tokat'ta eşi tarafından 23 yerinden bıçaklanan Özlem Ağ'ı hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:

Dün MYK toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yer. Ne yaptılar diye Adalet Bakanlığı'nın da sunumu vardı, sordum. Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen araştırdık, hamdolsun tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Hemen irtibatı kurduk, Tokat milletvekilimiz Özlem hanım takip edecek, ben de takip edeceğim. 2.5 yaşında da çocuğu var. 23 yerden bıçaklıyor. Be hey hakim sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun. Hakim böyle tasarruf yapıyor, sonra yargıya hakaret. Sen bu adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz, daha bitmedi işimiz. Bakanıma da bunu söyledim, bunu yakın takibe alacaksın, beni de bilgilendireceksin, atılması gereken adımı atacağız. Bu hakim de olabilir, savcı da olabilir. Adalet ortada kalmaz, onun için de gereğini yapacağız. 

İyi hal ve pişmanlıktan ceza indirimi yapılmasına da tepki gösteren Erdoğan, "Failin pişmanlık içermeyen davranışları takdiri indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Failin sadece indirim almaya yönelik duruşmada tutum ve davranışları, şu komikliğe bakın kılık kıyafeti, kravat takması, boyun bükmesi takdiri indirim sebebi olarak dikkate alınmayacaktır" dedi.

"Muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor"

Ayçiçek yağının stoklarda tükendiği iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, muhtarlardan bulundukları mahallelerde denetim yapmasını istedi.

"Bizim ayçiçeği, zeytinyağı böyle bir sorunumuz yok" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor. Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçek yağı var mı, yok mu? Gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bizlere ihbar edeceksiniz. Bu stokçuların biz gereğini yapacağız. Sizler Vali'nin o mahallelerdeki eli, ayağısınız. Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek boynumuzun borcudur. Yağları depoluyorlar, utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar. Nerede böyle bir stokçu varsa gereğini yapacağız. Sıkıntımız olmadığı halde stokçuluk yapanlar bunun hesabını verecek.

"Az para veriliyor' diye özel hastaneye gitmek isteyen doktor varsın gitsin"

Devlet hastanelerinde doktor sayısının yetersizliği olduğu iddialarına ilişkin ise Erdoğan, "Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. Özel sektör daha çok para verdiği için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU