OnlyFans, Rus içerik üreticilerini önce üzdü sonra sevindirdi

Kullanıcı sayısı 180 milyona ulaşan platform, çıplak fotoğraf ve videolarla ünlü

2016'da kurulan OnlyFans, o dönemden bu yana içerik üreticilerine 5 milyar dolardan fazla ödeme yaptı (AFP)

OnlyFans'e giriş yapamayan Rus içerik üreticileri, hesaplarına erişim imkanına tekrar kavuştu.

Şirket, Rusya-Ukrayna savaşından sonra bu ülkedeki kişilerin hesaplarına giriş yapmasını yasaklama kararını dün değiştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Platform, bu kişilerin yeni abone kazanmasını da hafta sonu boyunca engellemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'ya askeri operasyon kararının ardından kendilerinin cezalandırıldığını söyleyen Rus üyelerse OnlyFans'e tepki göstermişti.

Bir kullanıcı pazar yaptığı açıklamada "Herhangi bir uyarı yapmadan hesabımı silmeye karar verdiler. Hesapta param vardı ve param olmadan yaşayamam" demişti:

Neden sıradan insanlara bunu yapıyorlar? Hayatlarımızı mahvetmeye mi karar verdiniz? Biz Putin değiliz. Barış ve Ukrayna halkı için dua ediyorum.

OnlyFans yetkilileriyse, bu durumdan etkilenen hesaplara erişimin tekrar sağlandığını bildirdi. İçerik üreticilerinin hesaplarındaki paraya, Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılması sebebiyle ulaşamadığı açıklandı. Şirket buna çözüm olarak Paxum ve Cosmo gibi ödeme sistemleriyle çalışmaya başladıklarını duyurdu.

Adı açıklanmayan OnlyFans sözcüsü, herhangi bir kullanıcının hesabının silinmediğini ifade etti:

İçerik üreticilerinin konumuna göre herhangi bir hesabı silmiyor veya askıya almıyoruz. Topluluğumuzu desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

İçerik üreticileri endişeli

Öte yandan sorun çözülse de Rus içerik üreticileri buna benzer bir olayın tekrar yaşanabileceğinden endişelenmeye başladı.

Insider'a konuşan bir üye, "İki yıldan fazla bir süredir OnlyFans'te içerik üreticisiyim. Hiçbir zaman siyasete karışmadım" dedi ve şöyle devam etti:

Ben, ailesi ve ödemesi gereken faturaları olan sıradan bir kızım. Güvendiğim, kazancımdan komisyon alan OnlyFans'in sırf Rus olduğum için bana ihanet edeceği aklımdan bile geçmedi.

Üyelerine kendi fotoğraflarını ve videolarını sitenin kullanıcılarına satma imkanı tanıyan OnlyFans, Kovid-19 pandemisiyle popülerliğini artırdı. Şirket, kullanıcı sayısının 180 milyona ulaştığını ve iki milyondan fazla içerik üreticisi olduğunu bildirdi.

Platformda içerik üreticileri arasında müzisyenler, spor hocaları ve ünlü isimler yer alıyor. Ancak platform en çok çıplak içeriğiyle biliniyor.

Öte yandan OnlyFans, 18 yaşın altındakilerin müstehcen içerik satmasını önleyemediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

OnlyFans, ödeme işlemcilerinin baskısının ardından ağustosta pornografik içeriklere sitede izin vermeme kararı almıştı. Ancak epey tepki çeken kararın ardından şirket geri adım atmıştı.

 

Independent Türkçe, People, Insider

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU