Cephe hattında yaylım ateşine maruz kalan Ukrayna İçişleri Bakanı: Tüm senaryolara hazırız

Kamuflaj kıyafetleriyle cepheyi ziyaret eden Denis Monastyrsky'e uluslararası basın heyeti eşlik etti

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky parlamenterlerden ve uluslararası gazetecilerden oluşan 25 kişilik heyetle Donetsk bölgesindeki cephe hattına cumartesi yaptığı gezi sırasında yaylım ateşi altında kaldı. 

Ekibin bulunduğu bölgeye çok sayıda havan mermisi düşse de kimse yaralanmadı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cephe hattındaki askerlerle görüşmek ve siperleri denetlemek için Ukrayna'nın doğusundaki bölgeye giden Monastyrsky ve ona eşlik eden heyetin ateş altında kaldığı anlar kameralara yansıdı. 

Herhangi bir zayiat vermemek için hızla siperlere koşmadan önce Ukrayna İçişleri Bakanı, Novoluhanske kırsalında basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. 

Monastyrsky gezisi sırasında gazetecilere Moskova'nın ve desteklediği güçlerin saldırıları hızlandırdığı mesajını verdi. 

CNN'e konuşan Ukrayna İçişleri Bakanı şu ifadeleri kullandı:

Cephedeki askerlerle konuştuk. Son derece cesur bir ruha sahipler ve hepsi tüm senaryolara hazır.

Monastyrsky ayrıca ilk kez böyle bir ateş altında kaldığını belirtti. Bakan, gazetecilere arabayla bölgeye gelirken her bomba sesi duyduklarında durmak zorunda kaldıklarını ve yere yattıklarını söyledi.  

 

 

Ukrayna İçişleri Bakanı daha sonra Kramatorsk kentinde düzenlediği basın toplantısında şunları dile getirdi:

Rus ordusunun topraklarımızdaki ilerleyişine dair bilgi sahibiyiz. Wagner Grubu'nun belirli birimlerinin bölgemize girdiğine yönelik istihbarat da mevcut. Burada kalmalarının amacı bölgemizde sabotaj düzenlemek.

Wagner Grubu, Rusya merkezli özel bir askeri şirket ve Ukrayna'ya yakın kaynaklar, Wagner'in uzun süredir Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçılarla birlikte faaliyet yürüttüğünü belirtiyor. Wagner Grubu; Suriye, Libya ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki savaş bölgelerinde çatışmalara dahil olmasıyla da biliniyor. 

Bununla birlikte Rusya hükümeti Wagner Grubu'yla ya da başka herhangi bir özel askeri şirketle bağı olduğuna yönelik iddiaları reddediyor. 

Moskova ve Kiev arasındaki gerilim tırmanırken Ukrayna ordusu dün Donbas'ta iki askerin öldüğünü, 4'ününse yaralandığını açıklamıştı. 

 

Independent Türkçe, CNN, France 24

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU