Perinçek'ten hükümete çağrı: Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, ucuz elektrik verilsin

Elektrik fiyatlarındaki zamlara ilişkin yorumlarda bulunan Perinçek, "Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, ucuz elektrik verilsin, zamlar geri çekilsin" dedi

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ucuz elektrik ve güvenlik için kamulaştırma" programında konuştu.

Basın toplantısında konuşan Perinçek, enerji fiyatlarına gelen zamların halk tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi.

Fiyatların artmasının temel sebebinin özel şirketlerin enerji dağıtımındaki aşırı kârları olduğunu savunan Perinçek şunları söyledi:

Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Vatan Partisi'nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti, özel elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır ve bu soruna köklü çözüm getirecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan yönetimindeki bugünkü hükümetimize de öneriyoruz: Köklü çözüm için üretim, iletim ve dağıtımda kamulaştırılmaya gidilmelidir ve bir an önce halka ucuz elektrik sağlanmalıdır. Komşularla iş birliği enerji güvenliği konusunda ve ucuz enerji sağlanmasında oldukça önemlidir.  Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, ucuz elektrik verilsin, zamlar geri çekilsin"

Perinçek konuşmasında, AK Parti hükümetine de çağrıda bulundu.

"Hükümet bir enerji güvenliği sorunu olduğunu anlamalıdır" diyen Perinçek, "Buradan hükümetimize sesleniyoruz: Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, ucuz elektrik verilsin, zamlar geri çekilsin" dedi.

Perinçek şöyle devam etti:

Kamulaştırmanın Türk toplumuna bir maliyeti yok. Biz enerjide cesur davranmaz, kamulaştırmaya geçmezsek bundan yararlanacak olan ABD'dir ve onun kaos planlarının uygulayıcılarına zemin yaratılmış olur. Enerji meselesi, yalnız halka ucuz elektrik sağlama meselesi değil aynı zamanda bir güvenlik meselesidir. Türkiye'nin güvenliği de enerjiyle sağlanıyor. Önümüzdeki seçimlerde, enerjide yaşadığımız sıkıntılar oy sandığında belirleyici olacak. Bu da hükümet için sanıyorum yeterli bir uyarıdır. Bu, AK Parti'nin örgütleri tarafından ve birçok yöneticisi tarafından da çok iyi anlaşılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı bu konuda gecikmeden hızla harekete geçmeye davet ediyoruz.

Hükümet istifa ve Tayyip Erdoğan'ı devirme türünden şeyleri doğru bulmuyoruz. Onların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Halk hareketlerini kesinlikle onlara bırakmayacağız. HDP'nin derdi 'ucuz elektrik' değil. Tam tersine ne kadar halk hoşnutsuzluk içerisinde olsa fırsat yaratmaya çalışıyorlar. HDP'ye oy veren esnaf, çiftçi ve zanaatkâr da onlarla birlikte olmayacak. Onların 'Artık Yeter' platformları niyetlerini ortaya koyuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU