Amazon rekor kırdı: Şirketin değeri bir günde 190 milyar dolar yükseldi

Çevrimiçi perakende devinin piyasa değeri yaklaşık 1,6 trilyon dolar

Amazon, çevrimiçi kitap mağazası olarak 1994'te Jeff Bezos tarafından kurulmuştu (AP)

Çevrimiçi perakende devi Amazon, 4 Şubat'ta rekor kırarak bir günde en çok değer kazanan ABD merkezli şirket unvanını kazandı.

Şirket hisseleri, Ekim-Aralık 2021 dönemine ait finansal verilerin yayımlanmasından bir gün sonra yüzde 13,5 yükseldi. Böylece Amazon'un piyasa değeri 190 milyar dolar arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amazon'un yükselişi, Facebook'un çatı şirketi Meta'nın rekor kaybından hemen sonra meydana geldi. Bir günde en çok değer kaybeden ABD şirketi olan Meta'nın hisseleri perşembe günü yüzde 26,4 değer kaybetmiş ve şirketin piyasa değeri yaklaşık 230 milyar dolar kayba uğramıştı.

Veri ve analiz şirketi Refinitiv, Amazon'un Apple'a ait rekoru kırdığını da duyurdu. Apple, Ekim-Aralık 2021'deki finansal verilerini açıkladıktan sonra piyasa değeri 28 Ocak'ta 181 milyar dolar yükselmişti.

Amazon'un değeri şu anda yaklaşık 1,6 trilyon dolarken Meta'nınki 660 milyar dolar.

Reuters haber ajansının aktardığına göre analist Brian White, Amazon'un bu yıl değerinin daha da artabileceğini söyledi.

Öte yandan bu artış, Amazon'u en değerli ilk üç şirket arasına sokmadı. Zira Wall Street'in en değerli şirketi 2,8 trilyon dolarla Apple. Apple'ı 2,3 milyar dolarla Microsoft ve 1,9 milyar dolarla Google'ın çatı şirketi Alphabet takip ediyor.

 

Independent Türkçe, Reuters, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU