Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Öyle bir taktik yapıyor ki, TV'ye çıkacağım saatte Youtube'a çıkıyor, sözde Cumhurbaşkanını susturacak

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Seviyesi yok ki seviyesine ineyim. Benim için seviye millettir millet. Milletin de seviyesine inilmez, çıkılır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede alt yapısıyla üst yapısıyla güzel bir çalışma yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu güzellikler hepsi Dereli sakinleri kardeşlerim için. O günü unutmamız mümkün değil. Anında buradaydık. 15 kardeşimiz rahmetli oldu. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Konuşmasında, "Biz inşa ve ihya için varız. Laf ola beri gele yok. İcraat icraat icraat" diyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na için şu ifadeleri kullandı:

Öyle bir ana muhalefet var ki yalandan geçilmiyor. Geçen akşam Ulaştırma Bakanım gayet güzel biçimde ağzının payını verdi. Adam öyle bir taktik yapıyor ki saat 22.00'de ben TV'ye çıkacağım, onun da bir Youtube'u var 22.00'de oraya çıkıyor, sözde Cumhurbaşkanını susturacak. Seviyesi yok ki seviyesine ineyim. Benim için seviye millettir millet. Milletin de seviyesine inilmez, çıkılır. Çünkü biz cumhurla yolumuza devam ediyoruz.  Doğalgaz da geldi mi, şu anda doğalgazı aldık mı? Ana muhalefet ne yapıyor, "Doğalgazın bir haftalık ömrü var" diyor. Ya siz ne zaman doğru konuşacaksınız? Bizim doğal gazımız var. Stoklarımız var, tedbirlerimizi alıyoruz. Biz AK Parti'yiz.

Erdoğan: Sel felaketi olduğunda balıkçıya gitmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılışına da katılarak açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar yağışının olduğu gün balık restoranına gitmesi nedeniyle başlayan tartışmalara değinen Erdoğan, "Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarım, ben, hep beraber Doğankent'te Dereli'deydik. Balıkçıya gitmedik, vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Onların dertleriyle dertlendik. Ama birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar bora fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım. Hem de İstanbul'da. Kar, bora fırtına olacak; deprem olacak, sel olacak... Yok Bodrum'a git, yok şuraya buraya git, bizim kitabımızda o yok. Bizim kitabımızda halkınla beraber olacaksın" dedi.

Ekonomi konusuna da değinen Erdoğan, "Gittikçe büyüyen bir ekonomimiz var. Geleceğe güvenle bakmak için gereken her türlü imkana sahibiz. Güven ve istikrar bizi dünyada güçlü ülkeler arasına yerleştirdi. Son yıllarda tüm güçleriyle ekonomimize yükleniyorlar. Hatırlayın güya dünyanın en büyük ülkesinin başındaki kişi Türkiye ekonomisine tehditler savurdu. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan muhalefet partilerine: Tek gündemleri kimin nereye hangi sırayla oturacağı, bir türlü karar veremiyorlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Giresun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Partililere hitap eden Erdoğan, "Bir taraftan afetlerin izlerini ortadan kaldırırken, benzer acıların tekrar yaşanmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Devletimizin ilgili kurumları koordinasyon içinde riskli alanların belirlenmesi için çalışıyor. Nerede bir eksik, hata, sorun varsa hemen oraya müdahale ediliyor. Bu mücadelenin başarılı olması, halkımızın destek vermesine bağlıdır" dedi.

"İklim değişikliğinin ülkemizi de etkilediği dönemde bu meseleyi görmezden gelme lüksümüz yoktur" diyen Erdoğan, "Çevre konusunda daha fazla hassasiyet göstereceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Hiçbir engel tanımadan Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye devam ediyoruz. Kışa, kara, soğuğa, sıcağa aldırmadan hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Biz Türkiye'ye hizmet yolunda hiçbir engel tanımadık. Biz bu millete efendilik yapmak üzere değil, hizmetkar olmak üzere geldik.

Asla popülizm yapmadık. Giresun'da verdiği sözleri Ankara'da unutanlardan olmadık. Milletimize karşı hep samimi olduk, dürüst davrandık. Yalanı, iftirayı, hakareti kapımıza yaklaştırmadık. Biz icraatımızla konuşuruz. Türkiye'yi tarihinin en büyük kalkınma hamlesiyle buluştururken hiçbir şehrimizi ihmal etmedik. Biz tüm şartları zorlayarak ülkemizi başarıdan başarıya koştururken, muhalefetin içler acısı durumunu eminim sizler de görüyorsunuz. Türkiye hemen her cephede tarihinin en kritik mücadelelerini veriyor. 

"Hırsların gözleri bir şey görmüyor"

Erdoğan konuşmasında muhalefet partilerini de eleştirdi.

"Muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sırayla oturacağı. Bir türlü karar veremiyorlar" diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Bunların ne millete hizmet etmek gibi bir niyetleri ne memlekete hizmet kazandırma gibi bir hedefleri var. Siyasi ömürlerini biraz daha uzatmaktan başka hiçbir dertleri yok. Güya milletvekili sıfatı taşıyorlar güya belediye başkanlığı sıfatı taşıyorlar ama hırslarından gözleri hiçbir şey görmüyor. Siyasi ikballerini yabancı büyükelçiliklerin kapılarında arıyorlar. Kendi devletlerini batıya şikayet edecek kadar milli onurlarını kaybettiler. Sorsan Cumhuriyeti biz kurduk derler ama bölücü örgütün uzantılarıyla yol yürümekten çekinmezler. Bunların siyasetteki en büyük meziyetleri tank namlusu görünce kaçmak, televizyon karşısında keyif çatmaktır. Korkaklık, beceriksizlik, kifayetsiz muhterislik dışında başka yetenekleri yok. Bu tatlı su siyasetçilerine asla yüz vermiyor. Sadece 1 haftada yaşananlara bakmak bile muhalefetin çapını görmek için bile kafidir. Hiçbir iftira bunları kurtaramayacak. Hiçbir medya kampanyası bu skandalların üstünü kapatamayacaktır. Önce 2023, ardından 2024 seçimleri bu beceriksizlerin siyasetten tasfiye edildiği yıllar olacaktır. Bugünden itibaren çok daha güçlü çalışacağız. Daha koordineli, uyumlu, planlı çalışacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU