110 milyon sterlinlik yatla tatil yapan Leonardo DiCaprio "iklim yalancılığıyla" suçlandı

Yakın zamanda nesli tükenmekte olan bir ağaç türüne DiCaprio'nun adı verilmişti

Leonardo DiCaprio, Don't Look Up'ta dünyayı yaklaşan meteora karşı uyarmaya çalışan bilim insanı Randall Mindy'i canlandırıyordu (Netflix)

110 milyon sterlinlik bir yatta görüntülenen Amerikalı ünlü aktör Leonardo DiCaprio, "iklim yalancılığıyla" suçlanıyor. DiCaprio'nun çevre dostu olmayan süperyatta tatil yapması tepki çekti. 

Kısa süre önce Don't Look Up filmiyle hayranlarının karşısına çıkan DiCaprio, 2 Kasım 2021'de İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde konuşmuştu. Dünya liderlerine seslenen aktör iklim değişikliği konusunda dayanışmayla harekete geçmenin vaktinin geldiğini dile getirmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DiCaprio'nun iklim değişikliği konusundaki duruşuna rağmen The Vava II adlı süperyatta görüntülenmesi aktöre eleştiri oklarının çevrilmesine neden oldu. Söz konusu yat 11 kilometrelik bir mesafe kat ettiğinde ortalama bir arabanın bir yılda ürettiği kadar karbon üretiyor. 

The Vava II'nin 6 masası bulunuyor ve üstünde helikopter pisti yer alıyor. Yatın yakıt deposunu doldurmak 250 bin sterlin gibi ciddi bir meblağa mal oluyor. 

47 yaşındaki aktör, 24 yaşındaki sevgilisi Camila Marrone'la birlikte Karayipler'deki St. Barts adasının yakınında yılbaşından bu yana tatil yapıyor.

Çiftin tatil yaptığı The Vava II, Birleşik Krallık'ta üretilen en büyük yat olma özelliğini taşıyor. İkili yatta arkadaşlarıyla birlikte vakit geçiriyor. The Vava II'nin sahibiyse 46 yaşındaki İsviçreli ilaç milyarderi Ernesto Bertarelli. 

 

 

The Vava II'de spor salonu, yüzme havuzu, sinema ve 'beach club' bulunuyor. Yat, 30 kişilik mürettebat ve 22 yolcu alabiliyor. 

Aktörün bugüne birçok iklim projesi için 75 milyon sterlin bağış yaptığı düşünülüyor. Yakın zamanda nesli tükenmekte olan bir ağaç türüne Uvariopsis dicaprio adı verilmişti. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Mirror, Indiewire

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU