Erdoğan: Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz; benden başka bir şey beklemeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin son 19 yılı, Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolüdür” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz? Benden başka bir şey beklemeyin” dedi.

Erdoğan, İlim Yayma Vakfınca Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri töreninde konuşma yaptı.

Türkiye'nin son 19 yılının Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolü olduğunu ifade eden Erdoğan, “Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz? Benden başka bir şey beklemeyin. Aslında son 8 yıldır yaşadığımız her hadisenin bir tarafında ekonomi hep vardı” dedi.

“TÜSİAD bizimle mücadele edemezsin”

“Son 19 yıldır attığımız her adımda önümüze çıkartılan engellerin arkasındaki saik neyse, bugünlerde yaşananların sebebi de aynıdır” ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz. Bu ülkeyi bir dolar karşılığında vatanlarını satanların ellerine de bırakmadık, bırakmayacağız.

Türk ekonomisinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde yoluna devam edeceğini belirten Erdoğan, “George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın” dedi.

Erdoğan TL’den 6 sıfır atılmasına ilişkin şunları söyledi:

Hatırlayın 6 sıfırı attığımız zaman karşı çıkanlar, 'Taksim Meydanı'nda anırırım' diyen köşe yazarları şimdi yine aynı şeyleri söylüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU