The Walking Dead'de zombi salgınının nasıl ortaya çıktığı nihayet açıklandı

Ünlü zombi dizisi yıllardır salgının kökenini gizliyordu

The Walking Dead, 11. sezonuyla 2022'de ekranlara veda edecek (AMC)

*UYARI: Spoiler içerir*

Televizyon tarihinin en popüler dizileri arasında yer alan The Walking Dead'de yıllarca gizlenen zombi salgınının nasıl başladığı nihayet ortaya çıktı. 

Aynı isimli çizgi roman serisinin yazarı Robert Kirkman kasıtlı olarak virüsün kökenini açıklamamayı seçmişti ve tüm hikaye boyunca gerçeği açığa çıkarmaktan uzak durmuştu. Kirkman'ın eserini televizyona uyarlanan AMC kanalı da onun felsefesini benimsemiş ve açıklama yapmaktan kaçınmıştı. 

Ancak görünüşe göre AMC fikrini değiştirdi. 

The Walking Dead'in spinoff'larından biri olan Walking Dead: World Beyond'un son bölümünün kapanış sahnesi Fransa'daki bir biyomedikal tesiste geçiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terk edilmiş olmasına rağmen laboratuvarın eski araştırmacılarından biri tedavi bulmak için çalışmalarına devam etme umuduyla tesise geri dönüyor. Ancak sigara içerken görülen kimliği belirsiz kişi beklemediği bir anda ona yaklaşıyor. 

Bilim insanı zombi kıyametini sona erdirmek için iyimser bir niyete sahip olduğunu söylediğinde ona saldıran kişi, "Bunu sona erdirmek mi? Bunu siz başlattınız" diye yanıt veriyor. 

Öte yandan sahnede görülen duvarda uğursuz bir mesaj da yer alıyor: "Les Morts Sont Nés Ici." Fransızca bu ifade "Ölüler Burada Doğdu" anlamına geliyor. 

 

4 (1).jpg
Duvarda, "Ölüler Burada Doğdu" yazıyor (AMC)

 

Bu ipuçları zombi virüsünün Fransa'da bir laboratuvarda insan eliyle üretildiğine işaret ediyor. Ancak Fransa'yla birlikte başka ülkelerin de bu felakette payı olması hayli mümkün. 

Virüsün dünya dışından geldiği ya da doğal bir fenomen olduğuna yönelik eski teoriler resmen reddedilmiş görünüyor. Ancak Fransa'nın neden böyle bir girişimde bulunduğu hâlâ bilinmiyor. 

Robert Kirkman virüsün kökeninin sır olarak tutulmasının daha iyi olacağını düşünse de zombi dizisinin farklı spinofflarında evrenin kökenine yönelik daha fazla bilginin açığa çıkacağı anlaşılıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Den of Geek

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU