Billie Eilish: Tanınmamak için saçlarımı sarıya boyadım

Şarkıcı asit yeşili saçlarıyla "hiçbir yere gidemediğini" söyledi

Bu yılki Met Gala etkinliğinde Billie Eilish, Marilyn Monroe'nun tarzından esinlendiğini belirttiği bir elbise giymiş, sarı saçlarıyla dikkat çekmişti  (AFP)

Billie Eilish, saçlarını daha az dikkat çekmek istediği için platin sarısına boyadığını açıkladı.

Son olarak Happier Than Ever albümüne imza atan 19 yaşındaki şarkıcı, Elle dergisine verdiği röportajda önceki saç renginin, yani imzası olan asit yeşili ve siyah saçının kendisini "hiçbir yere gidemeyecek" gibi hissettirdiğini söyledi.

Eilish, mart ayında Instagram'da yeni platin sarısı saç stilini tanıttığı bir video paylaşmıştı. Video o zamandan beri 47 milyondan fazla kez izlendi.
 


Elle'ye konuşan Eilish, "O saçla hiçbir yere gidemiyordum çünkü ben olduğum çok açıktı. Tanınmamak istedim" dedi.

Eilish, halk arasında saçlarıyla tanınmaya çok alıştığını, öyle ki sarışın olduktan sonra bile içgüdüsel olarak kafasını saklamaya çalıştığını açıkladı.

Bir arkadaşımla parka gittim ve 'Hayır, kapüşonumu çıkaramam!' falan dedim. Paparazzilerden ve peşimdeki stalkerlardan (takipçi tacizci) çok korkuyordum.

Ama arkadaşım 'Endişelenme, iyisin. Hiçbir şey olmayacak,' falan dedi. Böylece kapüşonumu çıkardım ve kendimi yeni biri gibi hissettim.

Eilish, saçını boyama kararının arkasındaki bir diğer faktörün de son albümü Happier Than Ever'ı imlemek olduğunu açıkladı.

'Bu herkesin benim hakkımda farklı düşünmesini sağlayacak' gibi bir amacım yoktu. Şimdiye kadar yaptığım her şey için farklı renkte saçlarım ve hislerim oldu. Bu albümün kendine ait bir şeyi olmasını istedim.

Birçok kişi Eilish'in yeni görünümünü överken, bazı hayranlarıysa saçlarını gösterdiği paylaşıma onaylamayan yorumlar yağdırdı.

Bir kişi paylaşımın altına "En çok yeşil saçlıyken kendin oluyorsun" yazdı. Bir diğeri "Yeşil saçları özlediklerini" söyledi.

Elle'ye benzer yorumları gördüğünü söyleyen Eilish, "Ben halen aynı kişiyim. Ben yalnızca farklı kafaları olan farklı Barbie'ler değilim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sokak giyimi stiliyle tanınan ve genellikle bol giysiler içinde görülen Eilish, geçen günlerde Instagram'da Miaou marka domates baskılı korse giydiği bir fotoğrafını paylaştığında benzer şekilde karışık tepkiler almıştı.

Eilish şu ifadeleri kullandı:

Hatıralara tutunuyorlar ve onlarla bağ kuruyorlar. Ama bu çok insanlık dışı.

Sadece göğüslerim yüzünden 100 bin takipçi kaybettim. Büyük göğüslerden korkuyorlar.

Kendisi de pop ikonu olan Madonna, Eilish'in "kadınların kategorilere ayrıldığı cinsiyetçi bir dünyanın" yankılarıyla uğraştığını söyledi.

Billie, kitlelere istediğini vermeden ve cinselliğini hiçbir şekilde kullanmayarak cinselleştirilmemiş bir kategoride yola çıktı.

[Ama] bundan vazgeçip feminen bir kadın olarak tasvir edildiği, vücudunu geçmişte olmadığı bir şekilde gösterdiği fotoğraflar çekmek istiyor diye neden cezalandırılsın ki?



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU