10 Ekim Ankara Gar saldırısında hayatını kaybeden Veysel için verilen tazminat Danıştay'dan döndü

Danıştay, IŞİD'in Ankara Garı saldırısında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel ve babası için aileye tazminat ödenmesi kararını "idarenin hizmet kusurundan söz edilemeyeceği" gerekçesiyle bozdu

Fotoğraf: Twitter

Ankara Tren Garı'nda IŞİD tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi arasında  9 yaşındaki Veysel Atılğan ve babası İbrahim Atılğan da yer aldı. Veysel’in annesi Nezihe Atılğan ve 3 kız kardeşi "hizmet kusuru" bulunduğu iddiasıyla avukat Mehtap Sakinci aracılığıyla İçişleri ve Ankara Valiliği aleyhine tazminat talebiyle Ankara 12. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre idare mahkemesi, "elinde yakın tarihli istihbari bilgi bulunan idarenin, bu bilginin ilgili birimlere iletilmesi, güvenlik tedbirlerinin alınması noktasında hizmet kusuru bulunduğu" tespiti yaparak, aileye toplamda 394 bin TL maddi, 700 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstinaf tazminatı düşürdü

Kararın istinaf incelemesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdare Dava Dairesi tarafından yapıldı. İstinaf mahkemesi 394 bin TL maddi tazminat miktarını onadı. Ancak manevi tazminat miktarı toplam 180 bin TL’ye düşürüldü.

Danıştay: İdarenin hizmet kusurundan bahsedilemez

Temyiz incelemesini yapan Danıştay 10. Dairesi Veysel yönünden anne Nezihe Atılğan’a 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Daire, aileye ödenecek maddi tazminatı bozdu. Manevi tazminat da yeniden hesaplanması için bozuldu. Kararda, “idarenin hizmet kusurundan söz edilemeyeceği” belirtildi.

103 kşi hayatını kaybetmişti

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara'da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'n IŞİD tarafından canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmiş, saldırıda 103 kişi hayatınıkaybetmişti.

 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU