3 bakandan orman yangınlarına ilişkin ortak açıklama: Azerbaycan'dan bir uçak daha gelecek, evi yanan kişilere 50 bin liraya kadar yardım verilecek

Orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler" dedi

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'taki yangınlar ilgili yaptığı açıklamada, "6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük. Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler. Ayrıca, özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak da Isparta Havalimanına indi" dedi.

"Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar yardım verilecek"

Afetten etkilenen vatandaşlara destek verdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, şunları kaydetti: 

Bugün masanın bir ucundan tutma zamanıdır. 4 ayrı noktada yangın başladı, Antalya'da 50 mahallemizi etkiledi. Afetten etkilenen vatandaşlarımıza Kızılay ve Aile Bakanlığımızla birlikte psiko destek veriliyor. Yangın bölgesinde etkilenen hayvanlarımız var. Bu hayvanlara 7 gün 24 saat veterinerlik hizmeti verilmektedir. Hayvanların yanından ayrılmak istemeyen 93 aileye konteynerlerini sahada kurduk. Çadır ihtiyaçlarında hem hayvanlarımızın barınabilmesi hem de insanlarımızın ihtiyaç duyduğu 133 çadır kurulmuş durumda. Kızılay'ımız günde 14 bin vatandaşımıza yemek dağıtılıyor. Şu anda 47,5 milyon lira nakdi yardım geldi. Zarar gören vatandaşlarımıza nakdi yardımlarını yapmaya başladık. Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar hasarları verilecek. İlk bedeller yatırıldı. Canlı hayvanlarımıza, tarım arazilerimize gelen hasar tespitleri yapılmaktadır. Zarar gören vatandaşlarımıza hayvanların rayiç bedelleri ne ise yapılacaktır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu da, "Dünyada ender görülen afetlerden bir tanesi var şu anda. İnşallah bunun da kısa sürede üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU