EURO 2020'de gözler artık basın toplantılarında... Ronaldo, Pogba, Locatelli gazlı ve alkollü içecek şişelerini kaldırdı, Güneş tepki vermedi

Basın toplantılarındaki ürünlere Ronaldo'nun tepkisiyle başlayan furya, Pogba ve Locatelli ile devam etti. Galler maçı sonrası Şenol Güneş'in ne yapacağı merakla beklenirken, deneyimli teknik adamın ürünlerle ilgilenmediği görüldü

EURO 2020'nin resmi sponsor firmaları, basın toplantılarında ürünlerini sergiliyor

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl 16. kez düzenlenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finallerine basın toplantılarındaki protestolar damga vurdu.

Yıldız futbolcular Cristiano Ronaldo, Paul Pogba ve Manuel Locatelli, basın toplantısı sırasında önlerindeki masaya konulan ve turnuvanın da sponsorları arasında yer alan şirketlerin gazlı, şekerli ve alkollü içeceklerine tepki gösterdi. 

F Grubu'nda Portekiz'in Macaristan'ı 3-0 mağlup ettiği maç sonrası düzenlenen basın toplantısında önünde bulunan Coca-Cola şişelerini kaldırıp, elindeki su şişesini kameralara göstererek "Su için" uyarısında bulunmuştu.

Ronaldo'nun bu hareketinin ardından Coca-Cola'nın hisseleri yüzde 1,6 (4 milyar dolar) değer kaybı yaşamıştı.

 

 

Cristiano Ronaldo, sağlıklı gıda tüketimine verdiği önemle dikkati çekerken, 36 yaşında üst düzey futbol oynamayı sürdürüyor.

Kariyerinde 5 kez Avrupa Şampiyonası finallerinde sahaya çıkma başarısı gösteren 36 yaşındaki yıldız oyuncu, 2004, 2008, 2012 ve 2016'daki turnuvalarda ülkesini temsil etmişti.

Ronaldo'nun başlattığı akımı ise Fransız futbolcu Paul Pogba devam ettirdi.

19 yaşında Müslüman olan Pogba, Almanya’yı 1-0 mağlup ettikleri maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, turnuvanın resmi sponsoru bira markası Heineken’in şişelerini hedef aldı.

Şişeyi önünden kaldıran Pogba, masadaki Coca-Cola ve su şişelerine dokunmadı.

 

 

Akıma dahil olan üçüncü futbolcu ise İtalyan yıldız Locatelli oldu.

A Grubu'nda Türkiye ile aynı grupta yer alan İtalya'da forma giyen Locatelli, İsviçre'yi 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısına damga vurdu.

 

 

İki golle yıldızlaştığı maçın ardından basın toplantısına katılan Locatelli, yerine oturmadan önce Coca-Cola şişelerini kaldırarak kameranın göremeyeceği bir yere yerleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güneş, tepki vermedi

Turnuvada başlayan içecek protestoları gündemdeki yerini korurken Türkiye'nin Galler'e mağlup olduğu karşılaşmanın ardından gözler teknik direktör Şenol Güneş'e çevrildi.

Güneş'in benzer bir harekette bulunup bulunmayacağı merak edilirken, deneyimli teknik adamın önündeki içeceklere dokunmadığı ve toplantıya devam ettiği görüldü.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU