Rus uzmanlar Türkiye'ye geliyor: Uçuşların yeniden başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin karar verilecek

Uzmanlar, salgınla mücadele ve tatil beldelerinde turistlerin sağlığının korunması için alınan tedbirleri değerlendirecek

Fotoğraf: AA

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (Rospotrebnadzor) açıklamasına göre, Rus uzmanlar koronavirüsle ilgili durumu gözlemlemek için Türkiye’yi ziyaret edecek.

Ziyaretin sonuçlarına göre, uçuşların yeniden başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin karar alınacak.

Sputnik Türkçe'de ye alan habere göre; Rospotrebnadzor’un açıklamasında, “Daha önce varılan anlaşmalar doğrultusunda durumun değerlendirilmesi için Türkiye’ye Rus uzmanlardan oluşan bir grup gidecek” ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamaya göre, heyette Rospotrebnadzor ve ona bağlı araştırma enstitülerinden, Rosturizm’den ve Rusya Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kurumdan temsilciler yer alacak.

Hafta ortasında gerçekleştirileceği belirtilen ziyaret kapsamında uçuşların yeniden başlatılmasının ve turistik hizmet verilmesinin mümkün olup olmadığına ilişkin bir karar alınacak.

Uzmanlar tarafından pandemi ile ilgili durum, salgınla mücadele ve tatil beldelerinde turistlerin sağlığının korunması için alınan tedbirler değerlendirilecek.

21 Haziran'a kadar uzatılmıştı

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, Mayıs ayının son gününde Türkiye ve Tanzanya 'ya uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, "Türkiye ve Tanzanya'daki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak mevcut uçuş kısıtlamalarını 21 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yönünde kararı alındı" ifadeleri yer almıştı.

 

 

 

Sputnik Türkçe, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU