Çin'deki "gizemli kutulardan" ölü köpek ve kedi yavruları çıktı

Sevkiyat sırasında bazı köpek yavruları tamamen bantlanmış kasalarda boğularak ölmüş

Çin'de bir hayvan hakları grubunun bir kamyona yaptığı sıradışı baskında, ülke genelindeki "gizemli kutular" alışveriş furyası kapsamında gönderildiği iddia edilen kutulara sıkıştırılmış 160'tan fazla yavru kedi ve köpek bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grup, sevkiyat esnasında bazı köpek yavrularının tamamen bantlanmış kasalarda boğularak öldüğünü, diğer hayvanlarınsa paketlemelerdeki boşluklardan giren havayla kurtulmayı başardığını söyledi.

Love Home adlı hayvan hakları grubunun geçen hafta çektiği, birkaç aylık korkmuş köpek yavrularının feryatlarıyla dolu videoda üst üste yığılmış naylon kaplı kasalar görülüyor. Gece geç saatlerde yapılan baskının ardından kurtarıldıklarında, onlarca yavru nefes alabilmek için kutulardaki küçük deliklerden kafalarını dışarı çıkarıyor.

Hayvan hakları grubları çoğu boğulmanın eşiğinde olan dehşete düşmüş "yüzlerce" küçük kedi ve köpek yavrusunu kurtardıklarını Weibo'dan duyurdu.

Gönüllüler, Çin'de hayvan nakliyatı yasadışı olduğu için kasaların onları normal teslimatmış gibi gösterecek plastik torbalarla paketlendiğini söyledi.
 


Gözle görülür şekilde ıstırap çeken hayvanların videosu Çin sosyal medyasında infial yarattı. Kullanıcılar hayvanların ülkede büyüyen "gizemli kutular" alışveriş çılgınlığının kurbanı olduğunu görünce dehşete düştü.

Alıcıların genelde çok düşük fiyata bir kutuda sürpriz ürünler aldığı bir e-ticaret trendi olan gizemli kutular furyası milyar dolarlık bir pazara dönüştü. People's Daily'ye konuşan Profesör Ding Ying, kutulardaki ürünlerin koleksiyon serilerinden parçalar olması ve düşük fiyatlar sebebiyle bunun "bağımlılık" haline geldiğini söyledi.

Haberlere göre geçen haftalarda bazı kişiler Çincede kelimenin tam anlamıyla "kör kutular" olarak bilinen gizemli paketlerin içinde ölü kedi ve köpek yavruları buldu.

Love Home'un kurucusu Chen Yunlian, devlet televizyon kanalı CCTV'ye yaptığı açıklamada bu işe dahil olan kişilerin "kanlı para" kazandığını söyledi.

Hayvanlı kör kutuları satan genç adama bu hayvanların hayatı pahasına para kazandığını söyledim.

CNN'in haberine göre Çengdu kentinde hayvan hakları grubunun baskınına uğrayan teslimat Çin merkezli ZTO Express adlı kargo şirketi tarafından gerçekleştiriliyordu.

Global Times'a göre olaya karışan iki şirket hayvan nakliyatı yaptığı için sırasıyla 30 bin yuan (yaklaşık 39 bin TL) ve 50 bin yuan (yaklaşık 65 bin TL) para cezasına çarptırıldı. Çengdu yetkililerinden biri meselenin araştırılacağını söyledi.

ZTO Express olay için özür dileyerek yerel kargo ofisini şirket kurallarını çiğnemekle suçladı. Bölgedeki hizmetlerden sorumlu yöneticinin görevden alındığını ve şirketin eğitim prosedürünü geliştireceğini belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU