Vietnam'ın Avrupa'ya böcek yedirmesine izin çıktı

Düşük çevresel etkileri nedeniyle böceklerin Batı dünyasında yiyecek anlamında daha popüler olacağı tahmin ediliyor

Böcekler ucuz, besleyici ve bazılarına göre lezzetli bir gıda (AP)

Vietnam'a AB ülkelerine yenilebilir böcek ihracatı için izin verildiği bildirildi.

Ülkenin AB, Belçika ve Lüksemburg'daki ticaret ofisi, ticaret bloğunun sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu komisyona gerekli belgelerin tamamını sunduktan sonra izni aldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

VietReader'ın haberine göre, Brüksel'de stratejik politika oluşturulması üzerine çalışan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Vietnam'ın AB ülkelerine yiyecek böcek göndermek için tüm gereksinimleri karşıladığını doğruladı.

AB kararı bu yıl 15 Şubat itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kanada, İsviçre, Kore Cumhuriyeti ve Tayland'dan sonra Vietnam, AB'ye böcek sevk etme izni verilen 5. ülke oldu.

Batılı tüketiciler arasında yenilebilir böcekler hâlâ popüler olmasa da beslenme uzmanları böceklerin besinin geleceği olabileceğini düşünüyor.

Bunun bir sebebi sığır eti gibi çiftlik hayvancılığından elde edilen besinler kadar yoğun kaynak kullanıyor olmamaları ve karbon ayak izlerinin daha düşük olması.

Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi'nde yenilebilir böcek algıları üzerine çalışan doktora öğrencisi MacKenzie Wade, daha önce The Independent'a şunları söylemişti:

Böcekler, geleneksel çiftlik hayvanlarının ihtiyaç duyduğu su, yem ve alanın küçük bir miktarıyla yetiştirilebilir. Eğer böcekler gerçekten sürdürülebilir bir gıda olacaksa et ürünlerimizin yerine geçmeleri gerek. Herkesin sürdürülebilir ve besleyici gıdaya erişebilmesini sağlamak için de fiyatlarının makul olması gerek, bunun için yüksek ihtimalle endüstri büyüdükçe para desteği verilmesi gerekecektir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU