Barack Obama: Michelle'le tanıştığımda sadece üç gömleğim ve bir tabağım vardı

Eski ABD Başkanı, "Baştan çıkarıcı bir şey olduğunu biliyordum... Yani bir şeyler isteme yoluna girecek olsam... içinden asla çıkamayacağım bir hamster çarkına düşecektim" dedi

Eski ABD Başkanı Obama, eşiyle tanıştığı günlere dair anılarını paylaştı (AFP)

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Bruce Springsteen'le yaptığı Renegades podcast'inin son bölümünde, eşi Michelle Obama'yla tanıştığı sırada çok az eşyasının olduğunu anlattı.

Obama o günleri anımsarken şunları söyledi:

Üç gömleğim vardı.

Bir tabağım vardı. Ve şu pejmürde görünen dairelerden birinde yaşıyordum ve bütün mobilyalarım, bilirsiniz, sokaktan toplanmıştı.

Baştan çıkarıcı bir şey olduğunu biliyordum. Yani bir şeyler isteme yoluna girecek olsam... içinden asla çıkamacağım bir hamster çarkına düşecektim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu konuşma, Amerika'da paranın oynadığı role dair Obama ve Springsteen arasında geçen daha geniş bir sohbetin parçasıydı. Obama kendi durumunun aksine, Michelle'in arkadaş çevresinden tanıştığı bazı kişilerinse, Amerikan Jigolo (American Gigolo) filmindeki 1980'lerin Richard Gere'i gibi tikilere benzediği esprisini yaptı.

Obama şöyle devam etti:

Kısmen, Michelle kim olduğu konusunda çok net olduğu için; bilirsiniz, ebeveynlerini, ailesini ve topluluğunu sevdiği için kurtarılması gerektiği gibi bir his taşımıyordu.

Kendisi 'Sadece biraz paraya ihtiyacım var' gibi bir haldeydi.

Tanıştığımızda Saab marka bir araba kullanıyordu ve bir şarap kulübüne katılmıştı. Hatırlıyorum, beni ilk defa arkadaşlarından bazılarıyla bir partiye davet ettiğinde, ki hepsi genç profesyonellerdi… ben içeri girdim... Üstümde bana tam olmayan bir spor ceket vardı, bir indirim mağazasından almıştım.

Para konusundaki farklı görüşlerine ve hayatlarında oynadığı farklı role rağmen Obama, bir politikacı olarak geçirdiği yıllar boyunca kendisinin mali durum konusundaki bakış açısının gerçekten faydalı olduğunu hissettiğini söyledi.

Eski başkan şunları söyledi:

İroniktir ki, bunun bir politikacı olarak gücümün parçası olduğunu düşünüyorum.

İnsanlar, Michelle'le benim ödenecek bir sürü öğrenci kredisine sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu... bir miktar kredi kartı borcunun olmasının nasıl bir şey olduğunu ve bazı şeylere hayır demek zorunda olmanın ne demek olduğunu bildiğimizi ve bu zorlukları aştığımızı anlayabiliyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU