Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralara ilişkin gelişmelerin ve ülkedeki durumun yakından takip edildiğini bildirdi
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Bakanlıktan, kripto paralardaki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “"Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız
tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.
Kripto para şikayetleri yüzde 8 bin 616 arttı
2021 yılında kripto parayla ilgili tüketicilerin en çok sorun yaşadığı konuları derleyen Şikayetvar'ın verilerine göre, bu konudaki şikayetlerin artış oranı Şubat 2021'de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 bin 616’ya ulaştı.
Şikayetvar'dan yapılan açıklamaya göre, son yılların en çok konuşulan yatırım araçlarından olan kripto paralara ilgi 2021’de zirve yaptı. Özellikle Bitcoin’e yapılan yatırımlar ve televizyonda çıkan haberler tüketicilerin kripto paralardan daha da haberdar olmalarına olanak sağladı. Bir gün önce zirve yapıp ardından yüzde 15’lik düşüşler görülen bu yatırım aracıyla ilgili şikayetlerde de adeta patlama yaşandı.
ABD ekonomi yönetimi kripto paralar konusunda temkinli
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paraların terörün finansmanı ve kara para aklama açısından endişe kaynağı olduğunu söylemişti.
ABD hükümetinin, düzenleyici sorumluluklara uyduklarından emin olmak için kripto para piyasa kuruluşlarına ilişkin düzenleme yapabileceğini söyleyen Yellen, "Söz konusu piyasaların yasadışı işlemler için bir araç olarak kullanılmadığından ve yatırımcı koruması olduğundan emin olmak önemlidir" demişti.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da, ABD'nin dijital parayı oluşturup kullanıma sunma konusunda dünyada ilk ülke olmak zorunda olmadığını söyledi.
Independent Türkçe