Nusr-Et, Günaydın, Mezzaluna, Kitchenette gibi markaların sahibi Doğuş Holding, geçen yıl yapılandırılan 2,3 milyar euroluk (2,7 milyar dolar) borcun geri ödemeleri için bankalarla görüşüyor.
Bloomberg’in konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre şirket, nakit akışının pandemiyle birlikte kesintiye uğraması nedeniyle, borcunu yapılandıran bankalara geri ödeme tarihlerini kaçıracaklarını duyurdu.
Nisan 2019’da 2.7 milyar dolarlık borcunu 12 banka ile yeniden yapılandıran Holding, bu anlaşmanın bir parçası olarak firma, restoranlar, oteller ve eğlence mekanlarından marinalara ve araba distribütörlerine kadar çeşitli işletmelerde bazı varlıkları elden çıkarmayı ve hisselerini satmayı kabul etti.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahen, Türkiye Garanti Bankası’ndaki yüzde 31’lik hissesini sattıktan sonra hizmet sektöründe önemli yatırımlar yaptı. Bunların başında birçok ünlü restoran zinciri yer alıyor.
Independent Türkçe, Blooomberg