Vahşi yaşam parkındaki papağanlar çok küfür edince ziyaretçilerden uzaklaştırıldı

"Biri küfrediyor, biri gülüyor ve siz daha farkına bile varmadan kendinizi herkesin sadece küfredip güldüğü, eski bir işçi kulübü senaryosunun içinde buluyorsunuz"

Küfürbaz papağanlardan biri de fotoğraftaki Tyson (Lincolnshire Yaban Hayatı Parkı)

Birleşik Krallık, Lincolnshire'daki bir yaban hayatı parkına yeni kabul edilen 5 papağan, ziyaretçilere küfretmelerinin ardından geçici olarak ziyaretçilerin gözü önünden kaldırıldı.

Parkın icra kurulu başkanı, açık seçik konuşan kuşların Lincolnshire Yaban Hayatı Parkı'na 15 Ağustos'ta yerleştirildiğini ve karantina döneminde aynı odaya alındıkları sırada birbirlerine küfürler öğrettiklerini söyledi.

Steve Nichols, küfürlerin park personelini güldürdüğünü ama bunun yalnızca 5 Afrika gri papağanını küfretmeye devam etmesi için cesaretlendirdiğini ifade etti.

Nichols, parkın daha önce de papağanları "bazen biraz küfürlü konuştukları için" içeri aldığını ve bunun "çok gülünç olduğunu" ekledi.

Nichols, "Ama tesadüfe bakın ki aynı hafta 5 tanesini birden içeri aldık ve hepsi birlikte karantinaya alındığı için bir oda küfreden kuş doldu" dedi.

Ne kadar çok küfrederlerse o kadar gülüyorsunuz, bu da onları tekrar küfretmeye itiyor.

Ama küfretmeyi ve doğal olarak gülmeyi de öğrenmiş 4 veya 5 papağanı bir araya getirdiğinizde ne zaman biri küfretse, öbürü gülüyor. Ve siz daha farkına bile varmadan kendinizi herkesin sadece küfredip güldüğü, eski bir işçi kulübü senaryosunun içinde buluyorsunuz.

Park, koronavirüs tecridinin ardından yeniden açıldığında kuşları ziyaret alanına koydu ama kuşların, parka geri dönen ziyaretçilere küfürler savurmaya başlaması uzun sürmedi.

Nichols, "Tanıtım başlayalı daha 20 dakika geçmemişti ki önce bir müşteriye küfrettiklerinin haberini aldık ve sonraki grup için her türden müstehcen laf ortaya saçıldı" diye konuştu.

Nichols ayrıca, müşterilerin durumun komik tarafını gördüğü halde, hafta sonunun yaklaştığı ve parkta çocuklar olacağı için ağzı bozuk sürüyü ziyaretçilerin gözü önünden kaldırma kararı aldıklarını söyledi.

Papağanlar, etrafları başka papağanlarla çevrili olacak şekilde "telle örülü, açıktaki bir alana" yerleştirildi. Park, başka seslerin ağzı bozuk kuşlar üzerinde olumlu etkisi olacağını umuyor. Park, bin 500 papağana ev sahipliği yapıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Papağanlar ayrı alanlarda serbest bırakılacaklar. Böylece eğer küfrederlerse "üç veya dördünün aynı anda bağıra çağıra küfretmesi kadar kötü olmayacak".

Nichols, pandeminin parkı kötü etkilediğini ama küfreden papağanların gerçekten zor bir yıl geçiren personel için kahkaha ve hafif de olsa rahatlama kaynağı olduğunu belirtti.

İcra kurulu başkanı, derneğin bu yıl 30 binle 40 bin sterlin arasında para kaybetmesinin beklendiğini ama personelin "daima iyimser" kaldığını ve "ilerlemeye devam etmesi gerektiğini" ekledi.

Lincolnshire Yaban Hayatı Parkı'nda ziyaretçileri eğlendirmekten hoşlanan papağanlar, küfürbaz 5'liden ibaret de değil.

Bu ayın başında, Beyoncé'un “If I Were a Boy” şarkısını söyleyen 9 yaşındaki sarı taçlı amazon papağanı Chico'nun görüntüleri sosyal medyada viral olmuştu.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU