Messi'den Barcelona yönetimine Suarez eleştirisi: Gelinen bu noktada beni hiçbir şey şaşırtmıyor

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Luis Suarez'ın takımdan gönderilmesinin ardından kulüp yönetimini, "Bu şekilde ayrılmaya layık değildin ama gelinen bu noktada beni hiçbir şey şaşırtmıyor" sözleriyle eleştirdi

Lionel Messi - Luis Suarez / Fotoğraf: Reuters

Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Atletico Madrid'e transfer olan eski takım arkadaşı Luis Suarez'e hitaben sosyal medya hesabındaki yazısında kulüp yönetimini eleştirmesi dikkat çekti.

Messi, Instagram hesabından yayımladığı yazısında kulüp yönetimini şu ifadelerle eleştirdi:

Gerek takım gerekse bireysel olarak çok önemli şeyler başardın. Kulüp tarihinin en önemli futbolcularından birisisin. Bu şekilde ayrılmaya layık değildin. Ama gelinen bu noktada beni hiçbir şey şaşırtmıyor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

Leo Messi (@leomessi)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Barcelona'da antrenman öncesinde soyunma odasına girdiğinde, en yakın arkadaşlarından biri olan Luis Suarez'in eksikliğini hissettiğini aktaran Messi, şu değerlendirmeyi yaptı:

Gerek saha içinde gerekse saha dışında artık beraber olmamak çok zor olacak. Bundan sonraki günleri çok garipseyeceğiz. Çok fazla paylaşım, birlikte yenilen yemekler, içilen mate çayları var. Birlikte geçirdiğimiz günlerde asla unutulmayacak çok şey var.

Yönetimi "vizyonsuz" olarak nitelendirmişti

Sözleşmesinin bitimine 1 yıl kala, ağustos ayında Barcelona'dan ayrılmak isteyen ancak kulüp yönetiminin 700 milyon euroluk feshetme şartında ısrar etmesinden dolayı takımda kalan Messi, daha önceki açıklamalarında da Josep Maria Bartomeu başkanlığındaki kulüp yönetimini eleştirmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Messi, "kendisine verilen sözlerin tutulmadığını, vizyonsuz bir yönetim olduğunu" ileri sürmüştü.

Barcelona'da 6 sezon forma giyen 33 yaşındaki Luis Suarez, yeni teknik direktör Ronald Koeman'ın oyun planında yer almadığından kulüp tarafından kendisine takım aranması istenmişti. 

Önce Juventus'la yıllık 10 milyon euro maaş karşılığında anlaşan Suarez'in transferi, pasaport problemleri nedeniyle gerçekleşmemişti.

Uruguaylı golcü, başarıya bağlı olarak değişecek 6 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'e transfer oldu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU