Çamaşır suyu çözeltileri Amazon'dan "mucizevi Kovid-19 tedavisi" diye satılıyor

"Mucize" diye lanse edilen bu ürünlerdeki çamaşır suyu yoğunluğunun güvenli seviyenin çok üzerinde olduğu belirtiliyor

Uzmanların uyarılarına rağmen bazı kişiler, klor dioksit içeren çözeltilerin Kovid-19'a çare olabileceğini iddia ediyor (Reuters)

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nin söz konusu sıvıları içmenin ölümle sonuçlanabileceğine dair uyarılarına rağmen, Amazon'da satılan endüstriyel çamaşır suyu çözeltilerinin Kovid-19 için “mucizevi tedavi” diye lanse edildiği ortaya çıktı.

Guardian gazetesinin yaptığı araştırmada, klor dioksit solüsyonlarının CD Kit ve NatriChlor markaları altında satıldığı anlaşıldı. Ancak yankı uyandıran araştırmanın ardından söz konusu marka ürünlerin artık Amazon sayfalarında "mevcut olmadığı" bildirildi.

Amazon pazarında satılan bu çözeltiler, genellikle tekstilde ve kağıt sektöründe ağartıcı olarak kullanılıyor. Ve "mucize" diye lanse edilen bu ürünlerdeki çamaşır suyu yoğunluğunun güvenli seviyenin çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan New York Post'un aktardığına göre insanlar, hala bu çözeltileri satın alarak yanlış amaçlar doğrultusunda kullanıyor. Söz konusu ürünleri alan Amazon müşterilerinin, yorumlarda "kendilerini dezenfekte etmek için" kaç damla çamaşır suyu içtiklerini tartıştığı görüldü.

ABD Başkanı Donald Trump da nisan ayında yaptığı açıklamada, vücuda ultraviyole ışık verilmesinin ya da dezefektan enjekte edilmesinin faydalı olabileceğini öne sürmüştü. Trump'ın yorumlarının ardından ABD'nin Zehir Kontrol Merkezi'ne gelen çağrılarda ve el dezenfektanı içerek zehirlenen insan sayısında artış yaşanmıştı.

Trump daha sonra, söz konusu açıklamasının aslında şaka olduğunu söylemiş ve "Ne olacağını görmek için muhabirlere kinayeli bir soru soruyordum" demişti.
 

Independent Türkçe, New York Post, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU