Kaliforniya'da "yangının kontrol alındığına" dair yanlış bilgi iki kişinin ölümüne neden oldu

Butte Belediyesi Şerifi Kory Honea, "Tahliye hazırlıkları kapsamında eşyalarını paketlemişlerdi" dedi

Kaliforniya, Aetna Springs yakınlarındaki yangının görüntüsü (Reuters)

Kaliforniya orman yangınlarının iki kurbanı, alanı tahliye etmeye hazır şekilde toplandı ama yangının yayılmasıyla ilgili "yanlış bilgileri" okuduktan sonra, paylaştıkları evden ayrılmamaya karar verdi. 

68 yaşındaki Philip Ruble ve 77 yaşındaki Millicent Catarancuic geçen hafta, Kaliforniya eyaletini kasıp kavuran orman yangınlarının ardından Berry Creek'te, yıkılmış evlerinin yakınında ölü bulundu. 

Butte Belediyesi Şerifi Kory Honea'nın aktardığına göre, Ruble evin yanında, yanmış bir Toyota kamyonetin içinde bulunurken Catarancuic'in cesedine yakınlardaki toprak dolguda rastlandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 Eylül Salı günü öğleden sonra Berry Creek için tahliye emri gönderilmiş ve bunun bilgisi sosyal medya mecralarında, yangın bilgilendirme hattında ve amatör radyoda yayımlanmıştı. 

CNN'e konuşan Butte Belediyesi sözcüsü Megan McCann , kolluk kuvvetlerinin de tahliye sirenleriyle bölgeyi dolaştığını ve tüm sakinlerin emirden haberdar olduğundan emin olmak için mümkün olduğunca kapı kapı gezdiğini söyledi. 

Honea salı günü gazetecilere, "Aile üyeleriyle yapılan görüşmenin ardından ikilinin bölgedeki yangından haberdar olduğu düşünülüyor" dedi.

Şerif şunları ekledi:

Tahliye hazırlıkları kapsamında eşyalarını paketlemişler ama sonra yangının yüzde 51 oranında kontrol altına alındığını söyleyen yanlış bir bilgiye dayanarak tahliye etmemeye karar vermişler.

Yetkililer genelde bu bilgiyi açıklamadığı için çiftin yangının sınırlandığı söylenen rakamı nerede okuduğu şu anda bilinmiyor. 

Kaliforniya'daki orman yangınları şu ana dek 15 kişiyi öldürdü ve bir itfaiyeciyi yaraladı. Yaklaşık bir aydır devam eden yangın eyalet bölgelerinin büyük kısmını tahrip ettiğinden 13 kişi de hala kayıp. 

Kaliforniya'daki orman yangınlarında 900 bin dönümden fazla arazi yanarken, en az 780 yapı yerle bir oldu. 

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU