Iron Man'in zırhının Asgard'la nasıl bir ilişkisi var?

Tony Stark’ın gücünü aldığı ark reaktörü ve zırhı tam olarak nasıl bir teknolojiye dayanıyor?

Iron Man'i canlandıran Robert Downey Jr. Marvel macerasının bittiğini açıklamıştı (Marvel)

Tony Stark’ın Iron Man kostümü Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü silahları arasında yer alıyor ve uçmaya, kuvvetli ışınlar göndermeye, hatta savaş alanında yeni silahlar üretmeye olanak sağlıyor.

Yine de Stark’ın orijinal icadı olmadan bu güçlerin hiçbiri mümkün olmazdı: Zarar görmüş kalbini kurtaran ve zırhına güç veren ark reaktörü.

Babası Howard Stark’ın yarattığı önceki tasarıma dayanan ark reaktörü, temiz enerji lideri olmasını sağladı. Öte yandan Tony’nin bu kadar karmaşık bir jeneratörü bir kutu hurdadan üretmesi imkansız gibi görünüyor, tabii eğer ark reaktörünün tasarımı insan teknolojisinin ötesinde bir şeye dayanmıyorsa. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tuhaf görünse de Marvel Sinematik Evreni’nde Stark’ın ark reaktörünün hem Asgard teknolojisine hem de Stark ailesinin geçmişinden bilinen Sonsuzluk Taşları’na çok şey borçlu olması olası görünüyor. 

Filmler bu teoriyi tam olarak doğrulamamış olsa da ilk Marvel filmlerinde Howard Stark’ın ark reaktörü oluşturmak için Asgard teknolojisini tersine çevirdiğine dair kanıtlar mevcut. 

Screen Rant'in haberine göre bu teoriyi açıklayabilmek için İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’ya (Captain America: The First Avenger) gitmek gerekiyor. Red Skull burada Tesseract küpünü Norveç’ten alarak Odin’in mahzeninden olduğunu söyler. 

Sonraki filmler, Tesseract’ın Uzay Taşı’ndan güç aldığını ortaya çıkarır ancak Red Skull’ın sözleri küpün Asgardlı bilim insanı/büyücüler tarafından Sonsuzluk Taşı’nı içerecek ve kullanımını güvenli hale getirecek şekilde yapıldığını gösteriyor. 

Tesseract birçok farklı adrese uğrar ve sonunda Howard Stark’ın eline gelir. Howard Stark küp üzerinde birkaç yıl çalışma fırsatı bulur. 

 

 

Thor’un son sahnesinde Nick Fury’e göre küp muhtemelen sınırsız bir güç içeriyor ve Howard Stark SHIELD gözetimindeyken üzerinde enerji araştırması yapıyordu. 

Elbette Howard Stark birlikte çalışmak zorunda olduğu teknolojinin sınırlamaları nedeniyle Tesseract’ın tam gücünden yararlanamadı. Bir alternatif bulmak amacıyla Rus bilim insanı Anton Vanko’yla işbirliği yapar ve ilk ark reaktörünü yaratır. Buluşları Tesseract’ın ürettiği güce alternatif olarak gösterilse de muhtemelen tasarımı Tesseract’a dayanıyordu. 

Ne de olsa Howard Stark, Tesseract’ı temiz bir enerji kaynağı yaratmak için kullanmanın yolunu bulmaya çalışıyordu. Tüm bu süre boyunca küpten bir şeyler öğrenmemesi pek olası görünmüyor. 

Bununla birlikte hayatta kalmanın yolunu bulmaya çalışan Tony Stark da ilk Iron Man zırhına güç verebilen ark reaktörünün minyatürünü yapmıştı. Tony Stark düşündüğü gibi “yeni bir element” yaratmak yerine (çizgi romanlara göre "badassium" adını vermek istemişti) Sonsuzluk Taşı’nı stabilize etmek için Tesseract küpünde kullanılan Asgard ögesini yapay olarak yeniden üretmiş olabilir. Ve bu öğe Iron Man’in sonraki zırhlarının tümünde kullanıldığı için Stark teknolojisi ve Asgard mühendisliği arasında bir bağ bulunuyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU