ABD'li gaziden fotoğraf tepkisi: "Trump sanki bana beceriksiz demiş gibi görünüyor"

Boby Henline, "Başkan'ın böyle bir şey dediğine gerçekten inanmıyorum" dedi

ABD ordusunun eski askeri Henline, görüntüsünün kullanılmasına tepki gösterdi (Fox News)

ABD ordusunun bir gazisi, Başkan Donald Trump'ın gazilere dair sarf ettiği öne sürülen yorumlara karşı yapılan saldırılarda fotoğraflarını paylaşan sosyal medya kullanıcılarına tepki gösterdi.

Tartışma, The Atlantic dergisinin Başkan'ın hayatını kaybeden asker ve savaş esirleri hakkında aşağılayıcı yorumlarda bulunduğuna ilişkin haberinin ardından alevlendi. Trump bu makaledeki iddiaları şiddetle reddetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak'ta el yapımı patlayıcının infilak ettiği bir olayda yaralanan 5 askerden hayatta kalan tek kişi olan Boby Henline, Fox News'e verdiği röportajda, kendisine ait görüntülerin Başkan'ın iddia edilen yorumlarını eleştirme amacıyla sosyal medyada dolaşıma girdiğini söyledi.

Irak'ta 4 kez bulunmuş Irak Savaşı gazisi Henline, "Dahası bu fotoğrafı, kendi gündemleri için inandıkları bir şeyi satmak adına kullanıyorlar. Biz (gazileri) tüm bunların ortasına aksesuar gibi koymaları hiç de adil değil" dedi.

Fotoğrafımı oraya koydukları için çok sinirliyim, çünkü sanki Başkan bana beceriksiz demiş gibi görünüyor.

Henline, insanların siyasi bir gündemi devam ettirmek için haksız yere fotoğrafını kullandığına ve Başkan'a yönelik suçlamaların yanlış olduğuna inandığı için bu paylaşımların kaldırılmasını istiyor.

Başkan'ın böyle bir şey demediğine gerçekten inanıyorum.

O odada Başkan'la ille de arkadaş olması gerekmeyen ya da onun tarzına katılmayan anonim kaynaklar, başka kaynaklar var ama onlar yine de gidip onu yerden yere vurmayacak ve böyle bir dedikodu çıkarıp yaymaya devam etmeyecek. Dahası, bununla birlikte, gerçekten böyle dediğini düşünmüyorum.

Paylaşılan görüntülerden biri, Henline'ı, "Trump onun 'beceriksiz' olduğunu söylüyor. Bense kahraman olduğunu söylüyorum! Siz ne diyorsunuz?" başlığıyla birlikte gösteriyor.

Motivasyon konuşmacısı ve komedyen olan Henline, sosyal medyada dolaşan paylaşımlardan hemen haberdar edildiğini ve vakit kaybetmeden Instagram'a geçip kullanıcılara "kendisini kişisel propagandalarına alet etmeyi bırakmaları" için ısrar ederek görüntüsünün kullanılmasını kınadığını söyledi.

Henline paylaşımların bir kısmının kaldırılmasını sağlamayı başardığını ama onların yerine daha fazlasının geldiğini belirtti.
 


The Atlantic'in Trump ve destekçilerinde öfke uyandıran makalesinde, savaşta ölenlerle ilgili olarak Başkan'ın etrafında döndüğü iddia edilen bir dizi tatsız hadise birçok anonim kaynağa dayandırılarak anlatılıyordu.

Trump geçen hafta perşembe günü bir kampanya programı dönüşü Washington'da suçlamalara verdiği yanıtta, "Bunu hangi hayvan söyler?" demişti.

Başkan'ın destekçileri arasında yer alan ve söz konusu yorumlardan bazılarının söylendiğinin iddia edildiği odada bulunduklarını belirten bazı isimler bahsi geçen suçlamaları açıkça yalanlamıştı.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve eski Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders da yaptıkları açıklamalarla bu yorumların asılsız olduğunu söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU