The Batman'ın fragmanında görülen şifreli mesajı hayranlar çözdü

Robert Pattinson’ın Batman’i canlandırdığı filmin fragmanı kısa süre önce yayımlanmıştı

Filmin 2021'de vizyona girmesi bekleniyor (Warner Bros/DC Films)

Robert Pattinson’ın başrolünde yer aldığı The Batman filminin kısa süre önce yayımlanan fragmanında görülen Bulmacacı (Riddler) karakterinin şifreli mesajını, Batman hayranların çözdü.

Cumartesi gerçekleştirilen DC FanDome etkinliğinde DC filmlerinin hayranları The Suicide Squad, Black Adam, Zack Snyder’s Justice League’e dair pek çok yeni detay öğrenme fırsatı elde etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinliğin sonunda da Matt Reeves’in yönetmen koltuğunda oturduğu The Batman’in fragmanı da gösterildi. Filmi merakla bekleyen hayranlar Robert Pattinson’ın ilgi çekici görüntülerinin yanı sıra fragmanda yer alan şifreli detayları da dikkatle inceledi. 

Fragmanda Paul Dano’nun canlandırdığı Bulmacacı karakterinin mesajı bunlar arasında yer alıyordu. Ancak hayranlardan tuhaf mesajı çözmüş görünüyor. 

Hayranların dikkatle incelediği fragmanda Jeffrey Wright’ın canlandırdığı Jim Gordon’ın yüksek profilli bir cinayeti araştırırken rastladığı not görülüyor. Kartın üstünde, “bir yalancı öldüğünde ne yapar?” sorusu yer alıyor. 

Bir hayrana göre şifreli ifadelerle yazılmış sorunun cevabı, “Yine yalan söyler” olmalı. 

 

 

Comic Book'un haberine göre Andrew Lane, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Matt Reeves’in Batman filmi o kadar heyecan yarattı ki Bulmacacı'nın şifresini çözmeye karar verdim” diye yazdı. 

Farklı sembolleri nasıl incelediğini açıklayan Lane, İngilizce’de yaygın olarak kullanılan harfleri düşünmeden önce “Batman” ifadesini deneyerek eleme sürecine başladığını belirtti.

 

 

Lane paylaşımının ardından şifreyi çözmeye çalışan tek kişi olmadığını fark etti. Oyun tasarımcısı Mike Selinker da şifreyi nasıl çözdüğünü açıkladı.

Her ne kadar çok karmaşık bir şifre gibi görünmese de Bulmacacı'nın şifresini çözmeye çalışmak pek çok Batman hayranını heyecanlandırmış görünüyor. 

Etkinlikte filme dair detaylar paylaşan Reeves, Bulmacacı ve Catwoman karakterlerinin daha önce görülenlerden farklı biçimde tasvir edileceğini belirtmişti. Reeves, Gotham’daki yozlaşmayla bağlantılı olarak bir dizi cinayeti konu alacak filmi Chinatown’a benzetmişti. 

 

Independent Türkçe, Comic Book

DAHA FAZLA HABER OKU