Ajansın "NASA Earth" isimli Twitter hesabından "Türkiye'nin Antalya ilinde Batı Toros Dağları çevresinde meyve, tahıl ve kabuklu yemiş çiftlikleri" notu ile Antalya'daki tarım arazilerine ilişkin fotoğraf paylaşıldı.
Fotoğrafla birlikte bir linke de yer verilerek, Antalya ve Türkiye tarımı hakkında genel bilgilerin bulunduğu analiz yazısı aktarıldı.
Yazıda, turistlerin Türkiye'nin Antalya ilini güzel Akdeniz tatil beldelerinden dolayı bildiğini ancak kıyı turizminin bölge ekonomisine katkıda bulunan tek önemli etken olmadığı vurgulandı.
Daha iç kesimlerde gelir kaynağı olarak çiftçiliğe vurgu yapılarak, kırsaldaki üretimin Türkiye için önemine değinildi.
Fruit, grain, and nut farms curve around the western Taurus Mountains in Turkey's Antalya province. https://t.co/lcCiGGJ19h pic.twitter.com/Kntr6pQuYI
— NASA Earth (@NASAEarth) August 15, 2020
Çoğunluğu aileler tarafından işletilen yaklaşık 3 milyon çiftliğin yer aldığı belirtilen yazıda, Türkiye'nin dünyanın en büyük yedinci tarım üreticisi olduğu ifade edildi.
Ülkedeki iş gücünün yaklaşık dörtte birinin tarım sektörüne katıldığına dikkat çekildi.
270 milyon dolarlık mahsul üretimi
Yazıda, Antalya'nın mahsul üretiminin yaklaşık 270 milyon dolar değerinde olduğu bilgisine yer verildi.
Fotoğrafta Elmalı ilçesindeki çiftliklerin de görüldüğü belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:
Elmalı, Türkiye elmasının yaklaşık yüzde 12'sinin yanı sıra yerel nohut aperatif leblebi üretimi yapmaktadır. Çiftliklerin düzeni Antalya ilinin büyük ölçüde dağlık arazisine uygundur. Antalya'nın kuzey sınırını çizen Toros Dağları, ili doğudan batıya doğru yay şeklinde keser. Elmalı ve Korkuteli, Toros Dağları'nın batı sırası olan Bey Dağları'nda yer alır. İki milyondan fazla insan Toros Dağları'nda yer alan köylerde yaşıyor ve ana gelir kaynağı olarak tarıma güveniyor. Arazi nedeniyle çiftlikler tipik olarak küçüktür, yaklaşık 4 hektar veya 10 dönüm.
Independent Türkçe