BM'den Afrika uyarısı: Hükümetlerin virüs ile mücadelesi gıda krizini artırıyor

Yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirlerinin Afrika'da gıda sorununu artırdığını belirten Birleşmiş Milletler, sorunun gelecek yıl da devam edeceği uyarısı yaptı

BM'den Afrika'da gıda sorunu uyarısı / Fotoğraf: AFP

Birleşmiş Milletler (BM) Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Afrika Bölgesi Direktörü Paul Akiwumi, yaptığı yazılı açıklamada, Afrika'da mevsimsel değişimler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle gıda sorunu yaşandığını ve buna koronavirüs salgını etkilerinin eklendiğini belirtti.

Akiwumi, "Kovid-19 krizi, ticaret, taşımacılık ve üretim gibi sektörleri direkt olarak olumsuz etkiledi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Panik tahıl ve gıda fiyatlarını artırdı”

Birçok Afrika ülkesinde ticari ve ekonomik faaliyetlerin zarar gördüğünün altını çizen Akiwumi, "Kısıtlamaların başladığı mart ve haziran ayları arasında Kovid-19 kaynaklı panikle özellikle tahıl ürünlerine talep gıda fiyatlarını artırdı” açıklamasını yaptı.

Akiwumi, Kenya ve Sudan gibi hükümetlerin vergi indirimi ve ihracat kısıtlaması gibi adımlarla gıda fiyatlarındaki artışı durdurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Salgın tedbirleri gıda sorununa neden oldu

Kovid-19 tedbirlerinin gıda sorununa neden olduğunu aktaran Akiwumi, "Hükümetlerin salgınla mücadelede sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması ve sosyal mesafe gibi kuralları uygulaması da gıda krizini artırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kısıtlamalardan en fazla etkilenen kesimi düşük gelir sahibi ve kayıt dışı ekonomide çalışan kişilerin oluşturduğuna işaret eden Akiwumi, Afrika'da gıda sorununun gelecek yıl da devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU