Milli Gazete yazarı: İYİ Parti’ye yapılan “Gelin beraber batalım” çağrısıdır

"Yaşanan gelişmelerden sonra ittifaka bir değil iki parti de katılsa durumlarını kurtarmaları pek mümkün görünmüyor"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’nin İYİ Parti’yi aralarına davet etmelerinin “Gelin beraber batalım” çağrısı olduğunu ifade etti ve “Ne var ki yaşanan gelişmelerden sonra ittifaka bir değil iki parti de katılsa durumlarını kurtarmaları pek mümkün görünmüyor” yorumunu yaptı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı “Evine dön” çağrısını değerlendirdi:

Cumhur İttifakı oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor! İttifakı oluşturan partiler kamuoyunun gözünde sürekli puan kaybediyorlar! Ve artık iki partinin toplam oylarının ittifakı ayakta tutmaya yetmediğini açık seçik görüyorlar. Hal böyle olunca da ittifaklarının içine başka partileri de katmak istiyorlar. Gözlerine İYİ Parti’yi kestirmişler! İYİ Parti’ye çağrı üstüne çağrıda bulunuyorlar. Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı İYİ Parti’ye “eve dön” çağrısı yaparken büyük ortağı da “birlik ve beraberliğin” öneminden söz ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ceyhan, bu gelişmeleri şöyle yorumladı:

Bu gelişmeler öncelikle Cumhur İttifakı’nda durumun hiç de iyi olmadığını gösteriyor. İttifakı iktidarda tutabilmek için başka ortaklara ihtiyaç duyduklarını gösteriyor. Dün yerli ve milli olmamakla suçladıkları insanlara bugün dört elle sarılmalarını oldukça manidar buluyoruz!

İYİ Parti yönetimi bu çağrılara ne cevap verir bilemiyoruz. Ret mi eder, kabul mü eder meçhulümüz. Ama çok iyi bildiğimiz bir gerçek var. Bu çağrı doğrudan doğruya “Gelin beraber batalım” çağrısıdır. Cumhur İttifakı durumunun iyi olmadığını görmüş olduğu için dün tu kaka ilan ettiklerine bugün kapılarını açıyor denilebilir. Ancak ne var ki yaşanan gelişmelerden sonra ittifaka bir değil iki parti de katılsa durumlarını kurtarmaları pek mümkün görünmüyor.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU