Luis Nani, çocukluk yıllarını anlattı: Açlığa alışmak mümkün değildi, bir şey derini yüzüyormuş gibi hissederdin

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Nani, hayatına dair özel bir röportaj verdi. Portekizli yıldız, çocukluk döneminde geçirdiği zor günlerden başlayarak kariyerini nasıl inşa ettiğini anlattı

Luis Nani, 2007-08 sezonunda Manchester United ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: manutd.com

Bir dönem Manchester United ve Fenerbahçe'de forma giyen Portekizli futbolcu Luis Nani, Players Tribune’e verdiği röportajda çocukluğunu ve kariyerini anlattı.

Çocukluğunun başkent Lizbon yakınlarındaki Amadora şehrinde çok zor şartlar altında geçtiğini söyleyen Nani, şöyle konuştu:

Oradaki evimizin zemini deliklerle doluydu. Evde fareler ve kertenkeleler dolaşıyordu. Elbette bizim için normaldi. Çocukken insanın sahip olduğu adapte olma kabiliyeti inanılmaz. Ancak bir şeye alışmak mümkün değildi, o da açlık. Acı o kadar büyüyordu ki bir şey derini yüzüyormuş gibi hissederdin. Bu hissi çok kez yaşamıştım.

Yaşadıkları mahallenin suç oranının yüksek olduğunu bu karşılık hiç hırsızlık olarlarına karışmadığını kaydeden yıldız futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

10 yaşlarındayken büyük kardeşim Paulo, zengin mahallelerde dilenmeye başlamıştı. O zamanlar karnımızı doyurmaya başladık. Çalmak yerine insanlardan kibarca istiyorduk. Ekmek, çorba ve pizza gibi şeyler verirlerdi. Pizzanın tadını unutamıyorum. Eğer gerçek açlığı yaşamadıysanız abarttığımı düşünebilirsiniz.

 

Luis Nani - Reuters1.jpg
Luis Nani, 2007'de Sporting Lizbon'dan Manchester United'a transfer oldu / Fotoğraf: Reuters

 

Nani, daha sonra abisi Paulo'nun bir restoran sahibi tarafından profesyonel bir futbolcuyla tanıştırıldığını ve sonrasında kendisi için Sporting Lisbon’da bir seçme ayarladığını kaydetti.

İlk antrenmanına ulaşım araçlarını kullanacak parası olmadığından koşarak gittiğini belirten Nani, sahaya çıkmasının ardından her şeyin değiştiğini,  yaşıtları dahil herkesi etkilemeyi başardığını ve kısa sürede performansı sayesinde yol ve yemek masraflarını çıkarmayı başardığını anlattı.

2005'te Sporting Lizbon ile profesyonel sözleşme imzalayan Nani, 2007'de 25 milyon 500 bin euro karşılığında Premier Lig ekiplerinden Manchester United’a transfer oldu.

Nani, Birleşik Krallık'ta geçirdiği günleri, şu sözlerle dile getirdi:

Çok güzel günlerdi. Gerçekten çok eğlenirdik. Vaktimizi Cristiano Ronaldo’nun havuzu, masa tenisi ve tenis kortunda geçirirdik. İlk dönemlerimde ailemden kişiler refakat ettiler. Gittiklerinde çok zorlanmıştım. Geceleri karanlık olduğunda yatağımdan çıkamazdım. Eğer gece acıktıysam yemek yemeğe mutfağa gitmeye korkar, sabahı beklerdim. Neden böyle olduğunu hala bilmiyorum.

 

Luis Nani - AA2.jpg
Luis Nani, 2015-16 yıllarında Fenerbahçe'de forma giydi / Fotoğraf: AA

 

Manchester United’da antrenmanların çok zorlu geçtiğini, seviye eskiye göre çok yüksek olduğunu bildiren Nani, şu değerlendirmeyi yaptı:

Çabuk öğrenen biri olduğumu biliyordum. Ama Tanrı karşı hep doğru insanları çıkardı. Alex Ferguson babam gibidir. Rio Ferdinand ve Ryan Giggs’ten çok şey öğrendim. Patrice Evra kardeşim gibiydi.

"Yokluktan gelip her şeye sahip olan insanların yolunu kaybettiklerini görürüz sık sık" diyen Nani, sözlerini şöyle noktaladı:

Kendime hep nereden geldiğini unutursan bitersin derim. Bu yüzden bir yanım halen fare ve kertenkelelerle uyuyan o çocuk. Hala kapıları çalıp yemek dileniyor.

Şu an Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekibi Orlando City'de oynayan Nani, kariyerinde Manchester United, Fenerbahçe, Sporting Lizbon, Valencia ve Lazio gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarında forma giydi. 

Kariyeri boyunca Manchester United ile 4 Premier Lig, 3 lig kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 5 kez de İngiltere Süper Kupa ve 1 kez de FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferi elde eden Nani, 2016'da Portekiz'le Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU