The Walking Dead karakterleri, sığındıkları hapishanede aslında ne kadar kaldı ve neden ayrıldı?

Rick ve ekibinin hapishaneden temelli ayrılmasında Alexandria’nın keşfi ve Vali’nin büyük payı var

Hapishaneye tankla gelen Vali, Ricik Grimes'ın en büyük düşmanlarından biriydi (AMC)

The Walking Dead’de Rick Girmes’ın liderliğindeki grubun sığındığı hapishanede ne kadar kaldığı ve oradan neden ayrıldığı merak konusu. Hapishane, 3. ve 4. sezonda Rick ve ekibinin merkez üssüydü.

Bu mekan, duvarlarla ve tellerle çevrildiği için içindekilerin rahat ve güvende hissedebileceği bir yerdi. Hapishane ve Woodbury Kasabası, bir buçuk sezon boyunca hem zombilerle mücadelede hem de Rick ve Vali arasındaki çatışmalarda ana mekan oldu. Peki karakterler burada ne kadar vakit geçirdi?

Mayıs ve Haziran arasında geçen 3. sezon, birkaç haftalık süreyi kapsadı. 4. sezonda ise olayları birkaç ay ileri saran bir zaman atlaması oldu. Bu esnada seyirci, Bob ve Samuels kardeşlerin ekibe katıldığını gördü. Ve her şey sona ermeden önce hapishanede kabaca 7 ay kaldılar.

Hapishaneden ayrılmaları, Vali ve adamlarının Rick ve insanlarından intikam almak için gelmesiyle oldu. Vali’nin beraberinde getirdiği tank, telleri çiğnedi ve duvarlarda delikler açtı. Çatışma, Herschel ve Vali’nin ölümüyle sonuçlandı. Ardından oraya gelen bir zombi grubu, herkesi ayrılmaya zorladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hapishane büyük bir hasar almıştı, onarmak söz konusu bile olamazdı. Zombileri temizlemek ve telleri yeniden yapmak çok zor bir görev olurdu. Ayrıca Rick’in grubu Vali'nin saldırısıyla dağılmıştı. Öyle ki hayatta kalanların birbirini bulması, yarım sezon sürdü.

Screenrant’in aktardığına göre tüm bu nedenler, Rick ve ekibine hapishaneden ayrılmaktan başka seçenek bırakmadı. 5. sezonda güvenli bölge Alexandria’nın keşfedilmesi de geri dönmeyi anlamsız hale getirdi.

Hapishane The Walking Dead evreninin geçmişinde kalsa da bugün önemini hala koruyor. Dizideki pek çok önemli olaya tanıklık eden mekan, Universal Studios'un Walking Dead cazibe merkezleri arasında hala ilk sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU