İran’da maske zorunluluğu getirildi

Virüs kaynaklı vaka ve can kayıplarının arttığı İran’da yarından itibaren 2 hafta maske takmak zorunlu olacak

İran'da vaka ve ölüm oranları artıyor / Fotoğraf: AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında, İran'da açık alanlar ve genel mekanlarda maske takmanın yarından itibaren 2 hafta süreyle zorunlu olacağını söyledi.

"Tüm kurumlarda, özellikle de devlet dairelerinde maske takılması ve sağlık kurallarına riayet edilmesi şartıyla hizmet verilecek" ifadesini kullanan Ruhani, maskesiz olanlardan kurala uymalarının isteneceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İşe maskesiz gelen çalışanlar gelmemiş sayılacak”

Memurların, çalıştıkları dairelere maskesiz gelmeleri halinde işe gelmemiş kabul edileceklerini vurgulayan Ruhani, "İdari hizmetlerden, bankacılık ve taşımacılıktan da ancak sağlık kurallarına bağlı kalmak ve maske takmak şartıyla istifade edilebilecek" diye konuştu.

Maske takma kültürünün halk arasında yaygınlaştırılması gerektiğini anlatan Ruhani, kısıtlamaların hiçbirinin kalıcı olmadığını ve bölgelerdeki vaka artış oranlarına göre değişikliklere gidilebileceğini sözlerine ekledi.

Son 24 saatte 148 kişi hayatını kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 148 artışla 11 bin 408'e çıktığını bildirdi.

Lari, ülkedeki toplam vaka sayısının da 2 bin 449 artarak 237 bin 878'e yükseldiğini kaydetti.

Hastalardan 3 bin 136'sının durumunun ağır olduğunu belirten Lari, tedavisi tamamlanarak taburcu edilenlerin sayısının ise 198 bin 949'a çıktığı bilgisini verdi.

Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının da 1 milyon 769 bin 520 olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU