İran'da koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısı 10 bine yaklaştı

Ülkede, son 24 saatte 2 bin 445 kişide daha yeni tip koronavirüs tespit edildi

Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını vakalarının tekrar artış gösterdiği İran’da son veriler açıklandı.

Ülkedeki son bilançoyu açıklayan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 121 kişinin yaşamını yitirdiğini böylece toplam can kaybı sayısının 9 bin 863’e yükseldiğini kaydetti.

Tespit edilen yeni enfekte verilerini de açıklayan Lari, 2 bin 445 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini ve  toplam vaka sayısının 209 bin 970'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 2 bin 846'sının durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 169 bin 160 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti. Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının 1 milyon 475 bin 331 olduğu bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Huzistan, Batı Azerbaycan ve Hürmüzgan'da hastanelerde olan hasta sayısının diğer eyaletlerden fazla olduğunu söyledi. 

Huzistan'da ölü sayısının azaldığı bilgisini paylaşan Lari, Fars eyaletinde yatırılan hasta sayısı artarken Kirman, Gülistan, Buşehr ve Hemedan gibi eyaletlerde ise düştüğünü söyledi. Ülke genelinde ise yatırılan hasta sayısında ciddi düşüş olduğunu sözlerine ekledi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU