Stranger Things’in Eleven için orijinal planı çok daha farklıymış

Duffer kardeşler karakterin daha fazla şiddet eğilimli olmasını planlamış

Stranger Things’in baştaki planları izleyenlerin bugün aşina olduğundan çok farklıymış, Eleven’la ilgili daha kötü planlar varmış.

Duffer kardeşlerin bilimkurgu korku dizisi Stranger Things 2016’da Netflix’te görücüye çıktı ve 1980’ler filmlerine yaptığı çok sayıda atıf, nüans ve konularıyla kısa sürede izleyenlerin dikkatini çekti.

İlk sezon Will Byers’ın ortadan kayboluşu, Eleven’ın Hawkins Laboratuvarı’ndan kaçışı ve “Upside Down” adı verilen paralel bir boyutun keşfine odaklandı.

eleven.jpg
Dizide Eleven'ı Millie Bobby Brown canlandırıyor (Netflix)

 

Stranger Things’in ertesi yıl yayımlanan ikinci sezonu için sözleşmesinin yenilenmesi uzun sürmedi. İkinci sezon bir yıl sonrasında geçti, Will, Upside Down’da geçirdiği sürenin sonuçlarıyla mücadeleye devam ederken Eleven, Hopper’ın kulübesinde saklanıyordu.

Üçüncü sezonun gelmesi biraz daha uzun sürdü ve bu sezonda Rusların da Upside Down’a kapılar açmaya çalıştığı ve yeni Starcourt alışveriş merkezinin altında bir laboratuvar kurdukları anlaşıldı.

Tabii Demogorgon, demogodlar ve Mind Flayer sayesinde üç sezonun da canavar kötüleri oldu. Kişiliği ve güçleri sayesinde Eleven, karakterlerin ve izleyenlerin saygısını kazandı. Ne de olsa tüm sezonlarda günü kurtaran oydu. Gerçi asli planlarda durum böyle değildi.

Stranger Things bugün olduğu hale gelmeden önce, başta ismi olmak üzere çok sayıda değişiklik geçirdi. Dizi için ilk başta düşünülen isim Montauk idi.

Karakterler de epey farklıydı, özellikle de Eleven. Duffer kardeşler Eleven’ın orijinal pilot bölümde şiddete meyilli bir karakter olduğunu, “insanları öldürüp vahşice katlettiğini” açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pilot bölümdeki başka öğelerin yanı sıra Eleven’ın eylemleri bölümü 18 yaş sınırının üstüne taşıyordu ve neticede tonu düşürüldü. Başka bir röportajda Duffer kardeşler Stranger Things’e dair başlıca planlarında Eleven’ın kendini feda edişinin kalıcı olmasını düşündüklerini açıklamıştı Zira dizinin daha kısa süreceği planlanmıştı.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Netflix’in hikayeyi sürdürmek istemesinin ardından bu planlar televizyonun ticaret yönünün etkisiyle değişime uğradı. Bu durum Duffer kardeşleri baş karakterle, özellikle de kendini feda edişi artık kalıcı olamayacak Eleven’la ilgili planlarını değiştirmeye zorlamış.

Eleven’ın şiddet eğilimli olması izleyenlerin onunla bağ kurmasının önüne geçebilirdi. Onu öldürmekse çok fazla soruyu cevapsız bırakırdı, özellikle de karakterin kökenleriyle ilgili henüz hala netleşmeyen detayları.

Hawkins Laboratuvarı’nda deneylere tabi tutulan diğer karakterler için de aynısı geçerli olurdu.

Eleven, büyük ölçüde Hawkins Laboratuvarı’nda geçirdiği zamanın kirletemediği iyi yüreğiyle Stranger Things’in en gözde ve en çok sevilen karakterlerinden biri haline geldi. Üç sezon çoktan bitmişken bile Eleven’ın hikayesiyle ilgili öğrenilecek ve keşfedilecek hala çok şey var. Umarız 4. sezon karakterin Stranger Things’in ilk sezonundan önceki hayatına dair daha büyük gizemleri açığa çıkarır.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU