Melih Gökçek: Bu dinozor parkı, dünyadaki kapalı en büyük dinozor parkı

Gökçek, Ankapark hakkında "Bizim yapmış olduğumuz masraf 1 milyar 350 milyondur, 400 milyon dolar civarında bir paraya tekabül eder" dedi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 750 milyon dolara mal olduğu iddia edilen ve şu an kullanılmayan Ankapark hakkındaki iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk yayınına katılan Gökçek,  "Ankapark meselesi pek çok TV’de gündeme geldi. Tek taraflı veriliyor” görüşünü dile getirdi ve şunları söyledi:

4 sefer yazılı olarak Mansur Yavaş’a sormuşum. “Arkadaş kaç para sarf ettim ben?” Dinozorlara tanesine 8 milyon TL verdiğimi iddia ediyorsunuz. Bunun gerçeğine bakacak olursak 2 tane ihale yaptım. İhalelerin  toplamları 8 milyon civarında fakat müteahhit zamanında getirmediği için 2 milyon TL  ceza kesildi.  Bizim yapmış olduğumuz masraf 1 milyar 350 milyondur, 400 milyon dolar civarında bir paraya tekabül eder. Dinozorun tuttuğu miktar binde 4. Bu dinozor parkı dünyadaki kapalı en büyük dinozor parkı.

"Park hurdaya dönmedi, külliyen yalan" diyen Gökçek, şöyle devam etti:

Oranın 3-4 yerinde hurda tarzından bir yer görüntülendi. Ankapark’ın yapım esnasında deposu vardır. Gitmiş o deponun içerisinden dinozor başı almış. 2 tane oyuncağı yan yatırmış, kendisi yapmış çekmiş "Araçlar helak oldu" demişler. Oradaki gazeteci arkadaşlar kabul ediyorsa pazartesi o parkı gezelim. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında 8 farklı suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Gökçek, şunları söyledi:

Mansur Bey şu anda Beypazarı’nda yaptığı bir binası var. O kadar enteresan bir olay ki. Sadece başlığın söyleyeyim. Beypazarı belediyesinden bir kentsel dönüşüm geçiyor, Sayın Mansur Yavaş arazisi de bu kentsel dönüşümün karşısında. Beypazarı’nın dışında yani. Beypazarı belediyesinden çıkan kararda da Mansur Yavaş ile ilgili hiç karar yok ama imar müdürü nasılsa büyükşehir belediyesine gönderirken bu belgeyi tutuyor bunun içerisine 1908 ve 1909 denilen parselleri ilave ediyor. Bu Beypazarı belediyesinden çıkan karar da yok ki. İşlemler bugüne kadar devam ediyor. 2 tane arsanız planda olmamasına rağmen imar müdürü saki Beypazarı meclisinden geçmiş gibi büyükşehir belediye meclisine gönderiyor. Bundan büyük bir şey olabilir mi?

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU