Oscar Isaac: Star Wars’a ancak yeni bir eve ihtiyacım olursa dönerim

Aktör Star Wars ve Dune’dan sonra Paul Schrader’ın The Card Counter’ıyla bağımsız filmlerin dünyasına geri dönüyor

Star Wars: Son Jedi’dan Skywalker’ın Yükselişi’ne, oradan da Dune ve Star Wars Resistence çizgi dizisinde seslendirmeye kadar bir süredir yüksek bütçeli projelerde yer alan Oscar Isaac sanat filmi köklerine dönüyor.

Oyuncu yakında Paul Schrader’ın filmi The Card Counter’da karşımıza, ortak düşmanlarına karşı intikam arayan genç bir adama yardım eden kumarbaz bir eski asker olarak çıkacak. Oscar Isaac ve Paul Schrader’ın 5 günlük çekim işi kalmışken mart ortasında küresel salgın nedeniyle filmin yapımı durmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IndieWire’da yer alan habere göre Isaac’in filmi tanıtmak için katıldığı Deadline panelinde Star Wars konusu da açıldı. Aktöre seriye dönme ihtimali soruldu.

Cevap muhtemelen hayır, bu da Poe Dameron karakterinin hikayesinin Skywalker Saga’nın 2019 Aralık’ta gösterime giren J.J. Abrams yapımı son filmiyle nihayete ermiş olması göz önüne alındığında mantıklı.

Isaac, “Bu filmlerin zorluklarıyla uğraşmaktan keyif aldım. Olağanüstü sanatçılar, oyuncular, dekorcular ve set tasarımcılarıyla çalışmak da gerçekten eğlenceliydi” dedi. Öte yandan oyuncunun bir de şerhi var.

Alex Garland, J.C. Chandor, Julian Schnabel ve Coen kardeşlerle de çalışmış olan Isaac şunları söyledi: 

Bu başta yapmak istediğim şey değildi. Asıl yapmak istediğim el yapımı filmlerde, bana ilham veren insanlarla çalışmaktı. Paul’un (Schrader) filmleri, yapmış olduğu şeyler, bunlar benim genlerimde var. Elbette bu konuda yalnız değilim. Belli bir kuşaktan gelen tüm oyuncular için bu filmler onları bugün oldukları kişi yapan şeyler, benim için de durum aynen böyle. Bu bana kişisel bir dönüm noktası gibi geliyor ve benim adıma bunun işin sonucuyla hiçbir alakası yok. Önemli olan bunun yapıldığı süreç.

Peki Isaac’in The Card Counter gibi bağımsız filmler ve sanat filmlerinde çalışmaya dönük tazelenmiş yaratıcı hevesi oyuncunun Star Wars serisine hiç dönmeyeceği anlamına mı geliyor? Oyuncu bu soruya şu cevabı veriyor:

Muhtemelen ama kim bilir. Başka bir eve falan ihtiyacım olursa.

Isaac ayrıca James Gray’in yeni filmi Armageddon Time’da da rol alıyor. 

 

IndieWire

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU